Kalender

 <<  < feb. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
16171819
20
21
23242526272829

Vandaag jarig

Andre van Duin (1947)
Hesdy Gerges (1984)
Kurt Cobain (1967)
Matt Simons (1987)
Ricardo Cocciante (1946)
Rihanna (1988)
Trevor Noah (1984)


Badr Hari kaarten

Het laatste nieuws over Badr Hari kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Badr Hari beschikbaar.

Bekijk de volledige Badr Hari historie.

artiest informatie

Badr Hari (Arabisch: بدر هاري) (Amsterdam, 8 december 1984) is een Nederlands-Marokkaans kickbokser.

Hari werd in 2007 de eerste K-1-zwaargewichtkampioen en in 2009 won hij de It's Showtime-wereldtitel voor zwaargewichten. Hij stond in 2008 en 2009 in de finale van de K-1 World Grand Prix Final. Naast zijn prestaties deden zich zowel binnen als buiten de ring incidenten voor waardoor hij in opspraak raakte. Zo werden zijn twee eerdergenoemde titels ingetrokken wegens onsportief gedrag en waren er gerechtelijke veroordelingen voor geweldsdelicten.

Inhoud

   

 • 1Loopbaan
 • 2Gevechten
  • 2.1K-1 Heavyweight-titelgevecht tegen Yusuke Fujimoto
  • 2.2K-1 Heavyweight-titelgevecht tegen Glaube Feitosa
  • 2.3K-1 World Grand Prix Final Superheavyweight 2008
  • 2.4K-1 World Grand Prix Final Superheavyweight 2009
  • 2.5K-1 World Grand Prix Zagreb 2012 (2013)
  • 2.6Knock-out in Moskou
  • 2.7Gevecht tegen Rico Verhoeven
 • 3Titels
 • 4Mishandeling Koen Everink
 • 5Andere controverses
 • 6Trivia
 • 7Gevechtsstatistieken
 • 8Literatuur
 • 9Externe links

Loopbaan

Hari groeide op in zijn geboortestad Amsterdam. Zijn ouders komen oorspronkelijk uit de Marokkaanse stad Kenitra.

 In januari 2005 tekende hij een contract met promotor Simon Rutz en werd hij opgenomen in het It's Showtime-team. Hari bezit een dubbele nationaliteit en vecht onder de Marokkaanse vlag.

Momenteel staat Hari onder contract bij de K-1-organisatie, waardoor hij alleen nog uitkomt in door hen georganiseerde partijen. Hier heeft hij tot op heden elf partijen gewonnen en drie verloren.

Gevechten

K-1 Heavyweight-titelgevecht tegen Yusuke Fujimoto

Hari versloeg op 28 april 2007 Yusuke Fujimoto tijdens het K-1 Heavyweight Wereldkampioen-titelgevecht in Hawaï. Hari begon de partij voortvarend met een paar lowkicks. Vervolgens kreeg Fujimoto na een linkerstoot acht tellen te verwerken. Later probeerde Fujimoto Hari vast te zetten in de touwen met stoten. Het antwoord van Hari hierop was een knie op het lichaam, een rechterstoot en een high kick op de kaak waardoor Fujimoto knock-out ging.

Met deze overwinning werd Hari de eerste K-1 Heavyweight-wereldkampioen in de nieuwe gewichtsklasse tot 100 kilo.

K-1 Heavyweight-titelgevecht tegen Glaube Feitosa

Op 29 juni 2008 nam Hari het op tegen Glaube Feitosa tijdens de K-1 World Grand Prix 2008 in het Japanse Fukuoka. De inzet was Hari's Heavyweight-kampioensgordel. Hari startte fel met een serie lowkicks en stoten. In de eerste ronde trachtte Feitosa zijn highkick te plaatsen op het hoofd van Hari, die de trap afweerde. Hierna gaf Hari een linkerstoot, een highkick, een flying knee en een serie stoten als gevolg waarvan Feitosa een knock-down te verwerken kreeg. Na de hervatting was Hari dominant met een serie stoten waarop Feitosa geen antwoord had. Met een rechte directe op de kin van Feitosa sloeg Hari hem knock-out naar het canvas.

Na de wedstrijd gaf Hari aan dat zijn doel de Superheavy Weight-kampioensgordel was. Hari stapte hierna over naar de Superheavy Weight-gewichtsklasse (+100 kilo).

K-1 World Grand Prix Final Superheavyweight 2008

Na van Peter Aerts en Errol Zimmerman te hebben gewonnen, plaatste Hari zich voor de finale, waarin hij uitkwam tegen Remy Bonjasky. Halverwege de eerste ronde gaf Bonjasky een stoot op Hari's kin. Als gevolg daarvan viel hij in de touwen en een trap van Bonjasky scheerde rakelings langs Hari's hoofd. Hij kreeg een down te verwerken. Vervolgens gaf Bonjasky een trap, waarna Hari zijn been greep en Bonjasky op de grond viel. Direct daarna gaf Hari de op de grond liggende Bonjasky een paar stoten. Terwijl de scheidsrechter hem wegduwde, gaf hij nog een hielkick op het hoofd van Bonjasky. Voor dit onsportieve vergrijp kreeg Hari direct een gele kaart. Vervolgens ontfermde de ringdokter zich over de aangeslagen Bonjasky en werd een herstelpauze van vijf minuten ingelast. Na deze onderbreking constateerde de dokter dat Bonjasky nog steeds dubbel zag en niet verder kon vechten. Daarop diskwalificeerde de scheidsrechter Hari met een rode kaart. Als gevolg hiervan werd Bonjasky voor de derde maal gekroond tot K-1 Superheavyweight-kampioen.

Als consequentie van de diskwalificatie verloor Hari al zijn prijzengeld van 30.000 dollar. De K-1-organisatie maakte bekend Hari niet te zullen schorsen. Wel moest hij zijn kampioenstitel heavyweight (tot 100 kilo) en de daarbij behorende kampioensgordel inleveren. De reden is dat tijdens de uitreiking van die titel er een overeenkomst ondertekend wordt waarin de kampioen zich conformeert aan bepalingen rondom K-1-normen en -waarden over sportiviteit.

Het K-1-reglement bevat geen bepaling die het mogelijk maakt om in beroep te gaan tegen de schorsing. De K-1-organisatie heeft het reglement aangepast, zodat na een diskwalificatie voortaan een schorsing opgelegd kan worden van maximaal één jaar. Hari bood via de K-1-organisatie officieel excuses aan voor zijn gedragingen tijdens de K-1 Superheavyweight-finale.

K-1 World Grand Prix Final Superheavyweight 2009

In december 2009 stond Hari wederom in de finale, dit keer tegen Semmy Schilt. In tegenstelling tot de partij op 16 mei ging nu Hari in de eerste ronde knock-out door middel van drie knock-downs (één stoot en twee trappen).

K-1 World Grand Prix Zagreb 2012 (2013)

Hari won op 15 maart 2013, op punten, van Zabit Samedov uit Azerbeidzjan. Hari was duidelijk de sterkere, maar was nog niet zo in vorm als voorheen en maakte snel een vermoeide indruk, wellicht doordat hij slechts zes weken had kunnen trainen. Hij had voordeel in lengte en gewicht. Hij blesseerde zijn voet tijdens het gevecht, waardoor hij aan het verdere verloop van het kampioenschap niet kon meedoen.

Knock-out in Moskou

Op 25 mei 2013 ging Hari in Moskou in de tweede ronde knock-out in een gevecht met Zabit Samedov. Hij ging neer na een klap op zijn kin. De eerste ronde had hij al op punten verloren.

 Eerder had Hari twee keer van Samedov gewonnen, de laatste keer in maart dat jaar.

Gevecht tegen Rico Verhoeven

Op 10 december 2016 vocht Hari tegen de Nederlandse wereldkampioen Rico Verhoeven in het Duitse Oberhausen. Na een pittige eerste ronde, waarin de neus van Verhoeven het moest ontgelden, staakte Hari in de tweede ronde het gevecht vanwege een blessure aan de elleboog na een trap van Verhoeven.

Titels

 • Nederlands Muay Thai-kampioen
 • K-1 Heavyweight Wereldkampioen 2007 + 2008 (titel eind 2008 afgenomen wegens onsportieve gedragingen tijdens de finale Superheavy Weight 2008)
 • It's Showtime World Heavyweight champion 2009 (titel 29 mei 2010 afgenomen wegens een trap tegen de kaak van Hesdy Gerges tijdens finale It's Showtime World Heavyweight 2010)
 • Mishandeling Koen Everink

  Op 8 juli 2012 op Sensation White, een dancefeest in de Amsterdam ArenA, zou Badr Hari de zakenman Koen Everink in een skybox zwaar mishandeld hebben.

  Enkele dagen daarna, op 25 juli 2012, werd hij in hechtenis genomen. Zijn voorarrest werd eerst met 14 dagen en op 7 augustus 2012 met 90 dagen verlengd. Sindsdien was hij officieel verdachte van meerdere mishandelingen. Het Openbaar Ministerie verhoogde namelijk het aantal aanklachten tot negen geweldsdelicten, waaronder die bij Sensation White.

   Op 9 november 2012 besloot de rechtbank dat Hari zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Wel kreeg hij opgelegd dat hij zich niet in horecagelegenheden mocht begeven, noch contact mocht onderhouden met getuigen. Hari schond deze voorwaarden vrijwel onmiddellijk: hij kwam toch in twee horecagelegenheden (waaronder een broodjeszaak) en had met twee getuigen contact. Drie dagen na zijn vrijlating werd Hari opnieuw gearresteerd, en vonniste de rechtbank drie maanden cel vanwege het schenden van de voorwaarden voor voorlopige vrijlating.

   Op 21 januari 2013 stond Hari opnieuw voor de rechter met het verzoek zijn proces in vrijheid te mogen afwachten. Dit werd toegestaan en hij werd direct op vrije voeten gesteld onder voorwaarde dat hij niet zou spreken met getuigen en zich niet tussen 20.00 en 08.00 uur in horecagelegenheden zou begeven. Wel mocht hij contact onderhouden met zijn toenmalige vriendin Estelle Cruijff. De rechtszaak diende in januari 2014. Op 22 januari 2014 eiste het Openbaar Ministerie 4 jaar cel tegen Hari, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Volgens het OM had hij een spoor van geweld getrokken in het Amsterdamse uitgaansleven.

   Op 21 februari 2014 veroordeelde de rechtbank Hari tot 1,5 jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest. Daarnaast moest hij 21.000 euro aan schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers.

   Het OM en Hari gingen in hoger beroep. Op 16 september 2015 eiste het OM in hoger beroep een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Het Amsterdamse gerechtshof veroordeelde Hari op 29 oktober 2015 tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk met aftrek van voorarrest en het betalen van een schadevergoeding van 37.346 euro aan Everink en een van ruim 7000 euro aan een slachtoffer van een andere mishandeling. Het hof achtte bewezen dat Hari in 2011 en 2012 vijf keer geweld gebruikte in Amsterdamse uitgaansgelegenheden, onder meer tegen Everink.

   Het tegen de uitspraak van het hof ingestelde cassatieberoep werd op 7 februari 2017 door de Hoge Raad verworpen.

  Andere controverses

  Hari raakte naast de zaak rond Koen Everink ook in opspraak door ander wangedrag buiten de ring.

 • Voor mishandeling van de buren van zijn ex-vriendin is hij in 2006 veroordeeld tot een celstraf.
 • In 2010 werd hij gezocht voor mishandeling van een portier in Amsterdam met drie medeplichtigen. Tot een veroordeling kwam het niet.
 • In 2012 deed Jeroen van den Berg, de eigenaar van de Amsterdamse club Air, aangifte tegen Hari, omdat Hari hem in 2011 zou hebben mishandeld. Justitie heeft de zaak in onderzoek.
 • Trivia

 • Hari werd in 2003, aan de vooravond van zijn carrière, geportretteerd in de IKON-documentaire Vechtershart. Dit naast andere kickboksers en zijn toenmalige coach Tom Harinck.
 • Hari heeft twee rapsongs opgenomen met de Nederlands-Marokkaanse rapper Appa. De titels zijn Stap maar in de ring en Badboy.
 • Hari heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Hij kiest ervoor om bij internationale wedstrijden (enkel) het Marokkaanse volkslied te laten horen.
 • Hari had van 2012 tot en met 2014 een relatie met Estelle Cruijff. Bij een ex-vriendin heeft hij een dochter.