Onder kostprijs

Kalender

 <<  < aug. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
123
45678910
11121314151617
181920
21
2223
262728293031

Vandaag jarig

Alizée (1984)
Char (1951)
Collie buddz (1981)
Glenn Hughes (1951)
James Burton (1939)
Joe Strummer (1952)
Kelis (1979)
Kenny Rogers (1938)
Serj Tankian (1967)
Tess Gaerthé (1991)


BT kaarten

Het laatste nieuws over BT kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van BT beschikbaar.

artiest informatie

BT

Brian Wayne Transeau (geboren op 4 oktober 1971 in Rockville, Maryland) is een producer, beter bekend onder zijn artiestennaam BT. Wanneer hij met andere artiesten samenwerkt gebruikt hij aliassen als Kaistar, Libra Dharma, Prana, Elastic Reality, Elastic Chakra, en GTB. Hij wordt gezien als de "Vader van de trance" vanwege zijn pioneers werk op het gebied trance.

BT's werk is niet in een enkele categorie thuis te brengen en zijn productietechnieken zijn vaak vernieuwend. In het eerste deel van zijn carrière (ongeveer 1995 tot 2000) was zijn muziek in verschillende varianten van trance onder te brengen, zijn latere werken zijn experimenteel en bevat invloeden van allerlei muziekgenres. Ondanks dat hij technisch gezien geen DJ is, werd hij wel genomineerd voor de DJ Mag Top 100 van 1998. Voor zijn live optredens (genaamd 'Laptop Symphony') gebruikt BT een Apple laptop met Ableton Live, een MIDI-controller en zelfgemaakte apparatuur.

Naast eigen productiewerk heeft Brian ook voor andere artiesten geproduceerd, Pop van *NSYNC en I'm Not a Girl, Not Yet a Woman van Britney Spears, en samen met Tiësto het nummer Love Comes Again waar BT op heeft gezongen. Verder heeft hij van nummers van verscheidene andere artiesten geremixed, zoals onder andere Madonna, Lenny Kravitz, Koßn, Seal, Paul van Dyk, Depeche Mode en The Doors.

In de latere helft van zijn carrière heeft BT ook de soundtracks van films geproduceerd, waarvan The Fast and the Furious de bekendste is. Andere films waarvan hij de score heeft verzorgd zijn: Go, Under Suspicion, Driven, Monster, Stealth, en Underclassman, en de game Tiger Woods PGA Tour 2005. Ook zijn verschillende nummers van hem in films gebruikt, onder andere American Pie, Gone in 60 Seconds, Lara Croft: Tomb Raider, en Blade 2, en onder andere in de games SSX Tricky, Gran Turismo 3: A-Spec, FIFA 2002, Wipeout Fusion, Need for Speed: Underground, Dance Dance Revolution Extreme, Burnout Revenge en Need for Speed: Most Wanted.

Discografie

Albums

  • Ima (1995)
  • ESCM (1997)
  • Movement in Still Life (1999)
  • Movement in Still Life (2000) - VS release met andere tracks.
  • Emotional Technology (2003)
  • This Binary Universe (2006) - Album in 5.1-surround sound met DVD met animaties die bij de muziek passen.
  • Ongetiteld 6e album, waarschijnlijk in 2007 met muziek voor de dansvloer.

Compilaties

  • R&R (Rare & Remixed) (2001) - Een verzameling van BTs remixwerk.
  • Still Life In Motion (2001)
  • 10 Years In the Life (2002) - "Best of" album.

Sample CDs

  • Breakz from the Nu Skool (2002)
  • Twisted Textures (2002)
  • 300 Years Later (2005) - Samen met Nick Phoenix