Ayumi Hamasaki kaarten

Het laatste nieuws over Ayumi Hamasaki kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Ayumi Hamasaki beschikbaar.

artiest informatie

Ayumi Hamasaki

Ayumi Hamasaki (浜崎 あゆみ Hamasaki Ayumi; 2 oktober, 1978) is een Japanse popzangeres en Japans idool oorspronkelijk uit Fukuoka in Japan. In Japan wordt ze voornamelijk bij haar bijnaam Ayu genoemd. Tot nu toe heeft ze 9 volledige studioalbums uitgebracht, en meer dan 20 remix-albums; 1 mini-album, 4 compilatie-albums, en 41 singles.

Haar debuut was in 1998 met de single Poker Face. Ayumi is de eerste artiest die 9 originele studio-albums aan de top van hitlijsten heeft weten te krijgen, en de eerste artiest die 29 nummer-1 hitsingles heeft uitgebracht. Haar laatste 17 singles kwamen allemaal ook bovenaan de hitlijsten. Ook is Ayumi de enige artiest wiens singles een totaal van 20 miljoen hebben verkocht in haar thuisland. Ze wordt gezien als de meest succesvolste artiest in Azië en breekt ook wereldwijd alle records. Met haar Duitse trancesingles kwam ze op nummer 1 in de Duitse dance-charts en kreeg ze veel bekendheid in de remix-scene. Met haar laatste dubbel-album "A BEST 2 -White-" en "A BEST 2 -Black-" behaalde Ayu de #1 EN #2 in elke hitlijst in Azie, en zo ook op de UNITED WORLD CHARTS. Nooit eerder is dit iemand gelukt.

Ayu zingt in veel soorten stijlen. Haar basis ligt bij pop, rock en ballads, maar de altijd-veranderende diva experimenteert ook met gospel, techno, trance, klassiek en metal. Ayumi is tevens erkend als de meest geremixte artiest ter wereld en heeft hierdoor een indrukwekkende discografie van meer dan 2000 tracks. Ze is onder andere geremixt door Armin van Buuren, Ferry Corsten, Junkie XL, Above & Beyond, Airwave, Marc-et-Claude, Svenson & Gielen en vele andere dj’s.

Verder heeft ze een ware monopolie opgebouwd in promotie en merchandise. Zo heeft ze een eigen tekenfilmserie, een eigen kledinglijn, een talkshow, een e-mailprogramma, een computerspel, een playstation spel en is ze het gezicht van grote bedrijven als Panasonic, Lycos, Visee, Tuka, Capcom, Honda en meer. Ayu's platenmaatschappij 'Avex Trax' is een van de grootste ter wereld en heeft naast Ayumi nog honderden andere artiesten. In 2001 was Ayu verantwoordelijk voor 43% van hun inkomen. Ayu speelt in ongeveer 630 TV-reclames van de bedrijven waar zij het gezicht van is, maar ook van bijvoorbeeld het New York Guggenheim Museum, de Olympische Spelen, CNN en Walt Disney.

Ayu wordt veelal beschouwd als mode-icoon en trendsetter en is verantwoordelijk voor veel hypes als fox-trails en grote zonnebrillen. Ze heeft een eigen kledinglijn, MTRLG (Material Girl) in Azië. Ook heeft Ayu een aanzienlijke invloed gekregen op het merk Von Dutch en wordt deze lijn ook gezien als haar 'bezit'.

Biografie

Hoewel Ayumi bij haar moeder woonde, werd ze voornamelijk opgevoed door haar grootmoeder. Ze heeft vage herinneringen aan haar vader aangezien hij de familie heeft verlaten toen Ayumi ongeveer 2 jaar was. Sindsdien heeft ze hem niet meer gezien. Ze is zeer vrij opgevoed en er werd verwacht dat ze alles goed deed zonder bemoeienis van haar moeder, die steeds werkte om de familie te ondersteunen.

In haar jeugd begon Ayumi haar modellenwerk bij een lokale bank. Tijdens haar tijd op de middelbare school werd ze als een buitenstander gezien vanwege haar geverfde haar en korte shirts wat toentertijd in Japan heel controversieel was. Uiteindelijk maakte ze haar middelbare school niet af en verhuisde ze naar Tokio om haar carrière als fulltime model te volgen.

Idoolcarrière

Ayumi gebruikte het pseudoniem Kurumi Hamazaki. Als actrice in low budget drama’s zoals Miseinenen Sumo momo momo vond ze geen succes. Daarenboven was ze te klein om een professioneel model te worden. Daardoor vulde ze haar dagen met het slenteren door de straten van Tokio en uitgaan in het Shibuya district. Ze werd 'ontdekt' door producer Max Matsuura, een Avex Trax medewerker die haar hoorde terwijl ze optrad in een karaokebar. Toen hij vroeg of ze een zangcarrière ambieerde stemde ze alleen maar toe omdat ze op dat moment niets te doen had. Ayumi moest zanglessen volgen in Tokio, maar ging nooit naar de lessen omdat ze het te streng en te saai vond. Voor een relaxte sfeer stuurde Max haar naar New York. Dat was precies wat ze nodig had en ze ging daar ook met plezier naar de lessen en begon van het zingen te houden. Ze schreef Max regelmatig brieven. Onder de indruk van haar schrijftaal vroeg Max haar om haar eigen teksten voor liedjes te schrijven.

Als artiest

Ayumi heeft nooit een training songtekstschrijven gekregen maar kan door haar eigen ervaringen en emoties teksten schrijven. Haar producer Max Matsura bleef zeggen dat ze een speciale gave heeft. Een gave die normaal gesproken alleen door veel te trainen en te oefenen beheerst kan worden. Volgens hem was het zeer ongewoon dat zo'n jonge artiest zulke volwassen liedjesteksten kan schrijven.

NOTHING FROM NOTHING tijd

Op 1 december 1995, was Hamasaki's eerste album NOTHING FROM NOTHING, waarin ze samenwerkte met Dohzi-T, DJ Bass, uitgekomen maar er was bijna geen promotie voor. Het slaagde er niet in te scoren in de Oricon (een Japanse top-40) en liet haar platenlabel Columbia Japan haar meteen vallen. Na het falen kwam Ayumi steeds vaker terug in de karaokebars. Daar zou ze haar latere producer Max Matsuura ontmoeten.

A Song for XX naar LOVEppears tijd

In 1998 kwam Ayumi haar debuutsingle uit die 43.000 stuks verkocht. De single stond op #22 in de Oricon. Met haar vierde single Depend on you kwam ze in de top-10 binnen en het was ook een liedje voor de game: Thousand Arms. Hierna kwam haar eerste soloalbum A Song for XX uit op 1 januari, 1999. Haar album werd al snel achtvoudig platina en stond op #1 in de ranglijsten.

LOVE Destiny, haar 7e single, was haar eerste #1 single. De naam is gekoppeld aan de serie waar het liedje voor werd gebruikt. De serie heette SemiDouble, en de B-kant was een duet met Tsunku, de zanger van de band Sharan Q en producer van Morning Musume, die LOVE~since1999~ heette. Met haar 9e single Boys & Girls veranderde het formaat van de single van 8 cm tot 12 cm (zo is er meer ruimte) en volgde daarmee de trend in de muziekindustrie. Hierdoor kregen de singles meer nummers, wat voornamelijk remixen waren van het origineel. Boys & Girls was haar eerste single die platina werd. In augustus kwam A uit. Door een onverwachte handeling van Avex Trax bevatte de single "A" 4 A-kant liedjes en 10 remixen. De single verkocht meer dan 1.600.000 stuks en blijft haar best verkopende single. In november kwam haar 2e album, LOVEppears uit, minder dan een jaar na haar eerste album. Het album verkocht meer dan 2 miljoen stuks. Alleen kwam er wel een rel aangezien ze op de voorkant van de cd staat met lang haar dat net haar borsten bedekt. Haar singel Appears was op dezelfde dag uitgekomen maar was gelimiteerd op 300.000 stuks. Na het uitkomen van LOVEppears kwamen er nog 2 singles uit als Appears (opnieuw geremixt en dus anders dan de versie op het album), Kanariya in december en Fly high in maart van het jaar daarop.

Duty tijd

In 2000 werd ze het gezicht van het Japanse cosmetica bedrijf VISEE kose. Toen ze voor het eerst verscheen in een van de reclames van VISEE werd er een record (500.000) lipsticks verkocht. Haar single "Vogue" werd als achtergrond muziek gebruikt in die zelfde reclame waardoor de single meer dan 700,000 stuks verkocht. Ze werd ook het gezicht van Tu-ka een mobiel bedrijf, veel van haar liedjes werden in de reclames gebruikt waardoor de telefoons van Tu-Ka heel goed verkochten. Ze stond continu op de voorkanten van tijdschriften waarin artikelen werden geschreven over haar succesvolle leven en haar stijl. Van april tot aan juni liet Ayumi 1 single per maand uitkomen ‘‘Vogue’’ ‘’Far away’’ en ‘’SEASONS’’ deze singles zouden later als 'de trilogie' bekend komen te staan vanwege hetzelfde thema in de teksten en in de aaneensluiting van muziekvideo’s. September was de maand dat haar 3e studioalbum werd uitgebracht genaamd ‘’Duty’’ die meer dan 2900.000 stuks verkocht wat haar beste studioalbum maakt van dat moment. Op dezelfde dag kwam de gelimiteerde single SURREAL uit die ook aan de top van de hitlijsten stond, en Ayumi Hamasaki Concert Tour 2000 A 第1幕 stond ook aan de top van de dvd-lijst van die week, dat maakte haar de eerste artiest de aan de top stond van alle drie de lijsten!.

A BEST tot I am... tijd

Om het jaar 2000 af te sluiten werd de single ‘’M ‘’ uitgebracht en werd haar 4e platina single door meer dan 1.400.000 stuks te verkopen. Vanaf ‘’M’’ begon Ayumi meer creatief controle te krijgen over haar muziek. Voor ‘’M’’’had ze altijd zelf de teksten geschreven voor haar liedjes (alleen niet van LOVE~since1999 wat een speciale uitzondering was), maar ‘’M’’ en liedjes die daarna zouden volgen werd ook de muziek zelf door Ayumi gecomponeerd onder het pseudoniem "CREA". Dat jaar was er commotie omdat Ayumi’s compilatiealbum ‘’A BEST’’ uitkwam en de datum was verzet naar die van de datum dat Utada Hikaru’s 2e studioalbum ‘’DISTANCE’’ zou uitkomen, zodat ze tegen elkaar moesten concurreren. Alhoewel DISTANCE de eerste week boven aan de hitlijsten stond was A BEST de week daarna aan de top van de hitlijsten, alhoewel allebei de albums meer dan 4.000.000 stuks verkochten was deze verandering van datum de schuld dat ze niet meer verkochten. De promotie zelfs zo groot dat Ayu op de cover van 40 tijdschriften stond in de week van uitgave. Er waren speciale "A BEST-winkels" in Japan en op elke hoek van de straat was een billboard. Van A best kwamen ook verschillende buitenkanten uit waar verschillende Ayumi's te zien waren! In een bijzonder onthullend interview in 2004 deed Ayumi uitvoerig uit de doeken hoe erg ze het heeft gevonden dat haar label haar heeft laten concurreren met Utada Hikaru. Uit protest heeft ze toentertijd een deel van de nummers voor A BEST opnieuw ingezongen (dit neemt tijd, geld en middelen in beslag). Daarnaast is Ayumi, op de meest voorkomende cover van A BEST, te zien met een traan die langs haar wang loopt. Ayumi heeft steeds grotere zeggenschap gekregen over allerlei aspecten die te maken hebben met haar imago.

Later in 2001 werd haar 2e eurobeat, het 2e remix-album dat in ooit Japan aan de top van de hitlijsten stond, gevolgd door MISIA's LITTLE TOKYO. Toen haar 4e album werd vertraagd daalden de aandelen van Avex Trax enorm wat liet zien hoeveel invloed Ayumi had. Er werd geschat dat ze verantwoordelijk was voor meer dan 40% van de inkomsten van Avex Trax. In december werd een duet met KEIKO van Globe uitgebracht als single om geld op te brengen voor de slachtoffers van de 11 september aanslagen, dit alles werd door Avex Trax non-profit project songnation georganiseerd waar meer Japanse supersterren aan meewerkten. Op de eerste dag van 2002 kwam haar 4e album I am... uit, en zoals zijn voorgangers LOVEppears en Duty, kreeg het platina status met meer dan 2.3 miljoen verkochte exemplaren.

RAINBOW tot A BALLADS tijd

Het uitkomen van Free & Easy in april was een complete verandering van Ayumi singles, deze hadden niet zoveel remixen zoals men gewend was. De single had alleen maar 2 remixen naast het nummer wat de single was. De single was ook een gevaar voor haar constructieve nummer 1 singles want Kuraki Mais Feel fine! single (die op dezelfde datum uitkwam), stond kort aan de top van de dagelijkse lijsten. Uiteindelijk kreeg Free & Easy de toppositie in de weeklijsten. Haar 5e platina single H kwam uit in juli dat jaar. Zoals A had ook deze single meerdere A-kant liedjes, maar bevatte geen remixen. Haar volgende single Voyage had een lange video om het te promoten – een korte film die Tsuki ni Shizumu heette ('in de maan zinken'), tevens de eerste keer sinds haar 'idoolcarrière' dat ze weer ging acteren.

Het populaire studioalbum RAINBOW kwam in december uit. Alhoewel RAINBOW in de eerste week meer dan 1 miljoen albums verkocht, was het Ayumi’s eerste album sinds A Song For XX die niet de dubbel platina status kreeg. Dit album had meer schrijfstijl van ‘’CREA’’ dan de andere albums en op dit album werd er voor het eerst Engelse woorden gebruikt. Dit album had een grote promotiecampagne waarbij, als mensen die de cd kochten, via een paswoord op een site kwamen waar ze een stukje muziek konden beluisteren die de titel ‘’RAINBOW’’ had. Als je eenmaal op de site was kon je je eigen ideeën over het liedje en de songtekst opsturen. Meer dan 100.000 mensen hebben hun gedachtes ingestuurd. Het liedje was later op het compilatiealbum A BALLADS te horen, dat in maart 2003 uitkwam . Alhoewel het goed werd gepromoot was de verkoop van ‘’A BALLADS’’ niet hoog maar wel vast. En is pas sinds kort over het miljoen aantal verkochte stuks heen. Veel van de liedjes stonden al op het compilatiealbum A BEST. Er stonden maar 2 nieuwe liedjes op deze cd wat misschien een aanleiding was voor de lage verkoopcijfers. A BALLADS blijft Ayumi’s laagste verkoopcijfers in haar Avex Trax discografie.

Memorial address tot MY STORY

In juli, kwam & uit. Zoals de single H was& een '3 A-kant single'. Het verschil met H was dat deze single een B-kant liedje had Theme of a-nation '03. De single daarna Forgiveness zou Ayumi’s continue nummer 1 singles hervatten, maar werd gezien als een grote flop, aangezien het maar 220.000 stuks verkocht, ter vergelijking met & (ruim 570.000). Na het uitkomen van Forgiveness (augustus) en No way to say (november), kwam haar eerste minialbum uit, Memorial Address, dat alleen maar 3 nieuwe liedjes had. Memorial Address was uniek want alle liedjes behalve het titellied (dat een extra liedje was) hadden een muziekvideo. Memorial Address was ook haar eerste album die in CD-only en CD+DVD formaten verkrijgbaar was. Memorial Address maakte haar de eerste vrouwelijke artiest met een minialbum die platina had behaald.

Het volgende jaar was een jaar van ruzie binnen Avex Trax. Een ruzie tussen Max Matsuura en Yoda, een baas bij Avex zorgde ervoor dat er roddels kwamen dat Ayumi en meer artiesten het label zouden verlaten zoals hiro, Every Little Thing, hitomi, en Do As Infinity. Met als een resultaat dat de aandelen gigantisch daalden.

Haar singles sinds Moments werden in twee formaten uitgebracht - CD-only en CD+DVD. Moments werd gebruikt als achtergrondmuziek voor haar laatste KOSE VISEE reclame. INSPIRE had sinds lange tijd na Vogue in 2000 een b-kant liedje, 'Game'. Haar volgende single, CAROLS, kwam in vier formaten uit - CD-only, CD+DVD, SACD, en DVD-Audio. In december van 2004, kwam haar 6e studioalbum MY STORY uit die platina werd. En verkocht meer dan 574.000 stuks in de eerste week, het album verkocht net iets meer dan 1.140.000 stuks, wat haar de op een na best verkopende vrouwelijke artiest in het Oricon-jaar maakte. MY STORY, was net zoals de singles verkrijgbaar op CD+DVD en cd . De cd was in verschillende soorten verkrijgbaar op alle versies was de voorkant van de cd anders.

(miss)understood tijd

Haar 35e single (en eerste dubbele A-kant) STEP you/is this LOVE?, kwam op nummer 1 binnen in de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse Japanse hitlijsten. Het verkocht 345.000 stuks meer dan Mika Nakashima's Glamorous Sky. Yuna Ito's Endless Story verkocht slechts honderden minder dan STEP YOU/is this LOVE? aan het einde van het Oricon-jaar (eind november), maar zou uiteindelijk "STEP YOU/is this LOVE?" een week na het einde van het Oricon-jaar overtroeven (wat haar hoger liet staan in de Oricon kalender, maar niet in het Oricon-jaar). Haar 36e single, Fairyland, kwam uit op 3 augustus 2005 en weer werd het een nummer 1 single op Oricon en verkocht meer dan 315.000 stuks. De single had ook een b-kant dat, Alterna heette.

Haar 37e single Heaven, het themalied voor de film Shinobi kwam uit op 14 september 2005. Het kwam op nummer 2 binnen op Kanjani 8s single. Vanaf het begin van dag drie stond de single op nummer 1 in de dagelijkse lijsten, en claimde de #1 positie voor de week door meer dan 170.000 stuks te verkopen, 6.000 stuks meer dan de #2 singel. Dit is Ayumi Hamasaki's 12e constructieve #1 single beginnend bij Free & Easy in 2002. Dit verbrak ook het record van de meeste singles die een artiest in de top-10 heeft gehad (34 van de 36 singles), en is ze de op een na artiest met nummer 1 hits, ze heeft tot nu toe 24 nummer 1 hits gehad en het hoogste aantal was 25.

Hamasaki's laatste single Bold & Delicious/Pride, kwam uit op 30 november 2005. De single kwam de eerste dag op de nummer 1 positie. Verrassend genoeg claimde het wel de nummer 1 positie in de wekelijkse lijsten (waarmee ze de nummer 2 versloeg met slechts meer dan 1000 stuks meer verkochte singles), wat Ayumi’s Bold & Delicious/Pride haar 25e nummer 1 single werd, wat haar gelijk liet staan met Seiko Matsuda. Dit is Ayumi’s 13e achtereenvolgende nummer 1 hit. Al had de lage verkoop (minder dan 84.000 verkochte singles in de eerste week), deze kan wel haar minst succesvolle single zijn sinds Whatever, die in 1999 uitkwam.

Het album (miss)understood kwam op 1 januari 2006 in de winkels. Het album werd wederom nummer 1 op de United World album charts en is dus het allereerste album in de wereld dat de #1-positie behaalde in 2006.

Bij de verkoop van de albums komen 2 fotoboeken – een voor de cd versie (genaamd off my day), en een ander voor de CD+DVD versie (genaamd on my way). De dvd versie zal alle muziek video’s hebben die in 2005 waren uitgekomen (behalve my name's WOMEN) — STEP you, is this LOVE?, fairyland, alterna, HEAVEN, Bold & Delicious en Pride, en ook nog een alternatieve video voor Bold & Delicious (genaamd “Side story”). 2 nieuwe video’s zitten er ook bij - Ladies Night en rainy day staan er ook op. “Making-of” clips van STEP you, is this LOVE?, fairyland, alterna, HEAVEN and Pride werden ook uitgebracht.

Aan het einde van 2005 gaf Ayumi een COUNTDOWN LIVE concert zoals gewoonlijk, en een optreden op het Kouhaku Uta Gassen. In het 56e jaar, het was het 7e jaar dat ze aanwezig was (allemaal achter elkaar), waar ze met 'fairyland' optrad.

Secret tijd

Ayumi's 39e single "Startin' / Born to Be..." kwam uit op 8 maart 2006. "Startin'" werd gebruikt als openingslied voor het videospel Shin Onimusha: Dawn of Dreams, terwijl "Rainy day" (die op haar (miss)understood album staat) het eindlied is. "Born To Be..." is het officiële lied voor de Japanse televisie-uitzendingen van de 2006 Winter Olympics. Het 3e liedje van de single wordt een akoestische versie van het liedje van TRF, het liedje heet "teens", wat Ayumi opnam voor een compilatiealbum dat later dit jaar uitkomt. In juni 2006 kwam ze met haar 40e single BLUE BIRD. Op deze single stond het nummer BLUE BIRD en het retro-nummer Beautiful Fighters centraal. Ook werd er een metal-versie van Ladies Night op uitgebracht. Ook deze single steeg naar de nummer 1 positie in de charts. Na deze twee platen uitbrengen werd op Ayu's officiële website aangegeven dat ze een minialbum uit zou brengen. Echter is op aandringen van Ayu zelf dit later verandert in een 14-track volledig album. Het album heet Secret en bevat, naast haar vier liedjes van de eerdere singles, ook de nummers 'JEWEL' en '1LOVE', die al te horen waren op de achtergrond van enkele Panasonic-reclames. Het album is goed ontvangen in thuisland Japan en kwam op de eerste chart-positie.

In een interview met de Amerikaanse Tv-zender 'CNN international' vertelde Ayu over haar aankomende Azië-tour in 2007 en haar nieuwe album. Dit was haar eerste interview in het Engels en de fans waren dan ook verrast dat ze de taal beheerst.

2007 gebeurtenissen

In februari 2007 bracht Ayumi twee nieuwe best-of albums uit. Deze heten: "A BEST 2 -Black-" en "A BEST 2 -White-" en worden uitgebracht als een cd en een CD+2DVD-pakket. Haar grootste hits van 'evolution' tot 'Bold & Delicious' staan op dit album samen met een nieuw liedje, 'part of Me' dat reeds te horen was in een Panasonic-reclame. Met deze dubbel-release bereikt Ayu zowel in Japan, Taiwan, China, Singapore en Hongkong de eerste EN tweede-chartpositie. Ook kwamen beide albums aan de top van de UNITED WORLD CHARTS. Nooit eerder had een vrouwelijke artiest twee albums aan de top, en Ayumi schrijft hiermee dan ook geschiedenis.

Van maart tot het einde van juni tourt Hamasaki door Azië met haar "ASIA TOUR 2007 ~Tour of Secret~". Hierin promoot ze haar 2006-album "Secret". Ze bezoekt met haar tour uiteraard Japan, maar ook Taiwan, Shanghai en Hong Kong. De populariteit voor deze tour is enorm. Net als bij vorige tours waren alle kaartjes in een mum van tijd uitverkocht, waarna Ayu drie extra concerten geeft in Yokohama om haar fans niet teleur te stellen. Ayu is al in Taiwan geweest waar ze een week lang HET nieuwsitem was van de taiwanese media. Overal waar ze kwam onstond chaos met de vele camera's en fans die een glimps op willen vangen van een van de grootste wereldsterren.

In juli 2007 komt Ayumi met haar 41ste single. Het bevat drie nummers, ieder met grote tie-ups. Het dansbare popnummer 'glitter' is de theme-song van de laatste Zespri-Kiwi reclames, de mid-tempo rockballad 'fated' is de theme-song van de hitfilm Ghost Story, en de B-side-track 'secret' (afkomstig van het album 'Secret' is de theme-song voor de film "Confessions of Pain". Beide A-side nummers samen vormen een film genaamd "Distance Love". De film, die in HongKong is opgenomen, gaat over Ayumi die verliefd wordt op haar bodyguard. Het einde van de 18-minuten-durende film is tragisch.

Discografie

Verkoopscijfers zijn gebaseerd op verkoop Japan. Buitenlandse verkoop en verkoop via internetverkoop worden niet meegerekend.

 • Totaal verkocht in Japan: 51.000.000 in 9 jaar
 • Totaal geschat verkocht wereldwijd: 75.000.000 in 9 jaar

Gemiddeld verkoopt Ayumi Hamasaki zo'n 8 miljoen platen per jaar; en is daarmee een van de best-verkopende artiesten ter wereld.

Studio Albums

 • NOTHING FROM NOTHING / 1 december 1995 / Geen Positie / 256
 • A SONG FOR XX / 1 januari 1999 / #1 / 1.451.000
 • LOVEppears / 11 november 1999 / #1 / 2.562.000
 • Duty / 7 september 2000 / #1 / 2.904.000
 • I am… / 1 januari 2002 / #1 / 2.308.000
 • RAINBOW / 18 december 2002 / #1 / 1.857.000
 • Memorial Address / 17 december 2003 / #1 / 1.220.000
 • MY STORY / 15 december 2004 / #1 / 1.132.000
 • (Miss)understood / 1 januari 2006 / #1 / 1.030.000
 • Secret / 29 november 2006 / #1 / 804.000+

Compilatie albums

 • A BEST / 28 maart 2001 / #1 / 4.600.000 (wereldwijd 7.000.000+)
 • A BALLADS / 21 maart 2003 / #1 / 1.010.000
 • A BEST 2 -Black- / 28 februari 2007 / #1 / 1.400.000 totaal (~670.000)
 • A BEST 2 -White- / 28 februari 2007 / #1 / 1.400.000 totaal (~680.000)

Singles

 • Poker face / 8 april 1998 / # 20 / 43.000
 • YOU / 10 juni 1998 / # 20 / 78.000
 • Trust / 5 augustus 1998 / # 9 / 182.000
 • For My Dear / 7 oktober / # 9 / 74.000
 • Depend On You / 9 december 1998 / # 6 / 131.000
 • WHATEVER / 10 februari 1999 / # 5 / 190.000
 • LOVE~Destiny~ / 14 april 1999 / #1 / 651.000
 • TO BE / 12 mei 1999 / #1 / 325.000
 • Boys & Girls 14 juli 1999 / #1 / 1.038.000
 • A / 11 augustus 1999 / #1 / 1.631.000
 • Appears / 10 november 1999 / #1 / 300.000 (limited edition)
 • Kanariya / 8 december 1999 / #1 / 300.000 (limited edition)
 • Fly High / 9 februari 2000 / #1 / 300.000 (limited edition)
 • Vogue / 26 april 2000 / #1 / 768.000
 • Far Away / 17 mei 2000 / #1 / 510.000
 • SEASONS / 7 juni 2000/ #1 / 1.367.000
 • SURREAL / 9 september 2000 / #1 / 417.210
 • AUDIENCE / 27 september 2000 / #1 / 293.000
 • M / 13 december 2000 / #1 / 1.319.000
 • Evolution / 31 januari 2001 / #1 / 955.000
 • NEVER EVER / 7 maart 2001 / #1 / 757.000
 • Endless Sorrow / 16 mei 2001 / #1 / 769.000
 • UNITE! / 11 juli 2001 / #1 / 571.000
 • Dearest / 27 september / #1 / 750.000
 • Daybreak / 6 maart 2002 / #1 / 200.000
 • Free & Easy / 24 april 2002 / #1 / 487.000
 • H / 24 juli 2002 / #1 / 1.016.000
 • Voyage / 26 september 2002 / #1 / 679.000
 • & / 9 juli 2003 / #1 / 690,000
 • Forgiveness / 20 augustus 2003 / #1 / 222.194
 • No Way To Say / 6 november 2003 / #1 / 460.000
 • Moments / 31 maart 2004 / #1 / 304.000
 • INSPIRE / juli 28 2004 / #1 / 420.000
 • CAROLS / 29 september 2004 / #1 / 340.000
 • STEP you/is this LOVE? / 20 april 2005 / #1 / 403.000
 • Fairyland c/w alterna / 3 augustus 2005 / #1 / 317.000
 • HEAVEN / 14 september 2005 / #1 / 325.000
 • Bold & Delicious/Pride / #1 /30 november 2005 / 132.000
 • Startin'/Born to be... / #1 / 8 maart 2006 / 157.000
 • BLUE BIRD / #1 / 21 juni 2006 / 322.000
 • glitter / fated / #1 / 18 juli 2007 / TBR

dvd

Korte Film

 • 月に沈む (Tsuki ni Shizumu) (Zinken in de maan) gebaseerd op "Voyage" Clip (13 november 2002)

DVDs

 • Ayumi Hamasaki Concert Tour 2000 A 第1幕 (27 september 2000)
 • Ayumi Hamasaki Concert Tour 2000 A 第2幕 (27 september 2000)
 • Ayumi Hamasaki Countdown Live 2000-2001 A (20 juni 2001)
 • Ayumi Hamasaki Dome Tour 2001 A (12 december 2001)
 • Ayumi Hamasaki Countdown Live 2001-2002 A (29 januari 2003) 1
 • Ayumi Hamasaki Arena Tour 2002 A (29 januari]] 2003)
 • Ayumi Hamasaki Stadium Tour 2002 A (29 januari 2003)
 • Ayumi Hamasaki Countdown Live 2002-2003 A (29 januari 2003) 1
 • Ayumi Hamasaki Complete Live Box A (29 januari 2003)
 • Ayumi Hamasaki A Museum ~30th single collection live~ (25 februari 2004)
 • Ayumi Hamasaki Arena Tour 2003-2004 A (29 september 2004)
 • Ayumi Hamasaki Countdown Live 2004-2005 A (2 maart 2005)
 • Ayumi Hamasaki Arena Tour 2005 A ~My Story~ (24 augustus 2005)
 • OTHERS
  • A VISUAL MIX (PlayStation 2 software, 13 december 2001)

  Tie-ups en theme-songs

  Ayumi Hamasaki's liedjes zijn vaak gebruikt ter promotie van producten, films of tv-shows.

  • fated - Kaidan (film)
  • glitter - Zespri gold
  • Secret - Confessions of Pain (film)
  • part of Me - Panasonic Lumix
  • Startin' - Capcom Onimusha: Dawn of Dreams opening theme (video game)
  • Startin' - Mu-mo.net
  • Bold & Delicious - Panasonic D-Snap Audio
  • Bold & Delicious - Panasonic D-Dock
  • BLUE BIRD - Dwango
  • BLUE BIRD - Zespri gold
  • BLUE BIRD - Mu-mo.net
  • rainy day - Capcom Onimusha: Dawn of Dreams ending theme (video game)
  • Born to Be... - Nittele: 2006 Winter Olympics
  • Born to Be... - Mu-mo.net
  • Ladies Night~another night - Panasonic Lumix
  • I am... - Kose Visee
  • About You - Morinaga Bake
  • appears - Aube Crush Pearl
  • appears - Lawson Ticket Service
  • ourselves - Kose Visee
  • And Then - JT Peach Water
  • And Then - Aube Crush Pearl
  • is this LOVE? - Morinaga Bake
  • INSPIRE - New York Guggenheim Museum Exhibition
  • INSPIRE - Avex Audition 2004
  • Independent - THE BASEBALL 2002 (Tv-show)
  • Immature - JT Peach Water
  • WE WISH - Kose Visee
  • Will - Panasonic Lumix
  • walking proud - Panasonic MJ59
  • Voyage - ドラマ“マイリトルシェフ”主題歌 (Drama)
  • Voyage - “ayu ready?” Ending Theme (Tv-show)
  • Voyage - Tsuki ni shizumu Theme (film)
  • everywhere nowhere - Panasonic MJ55
  • ever free "Acoustic Orchestra" - ドラマ“天気藍の恋人”挿入歌 (Drama)
  • evolution - Kose Visee
  • M - Tu-Ka mobile phones
  • ANGEL'S SONG - Panasonic D-Snap
  • End of the World - Tu-Ka mobile phones
  • Endless sorrow - ドラマ“昔の男”主題歌 (Drama)
  • End roll "HAL's mix"- Morinaga
  • everlasting dream "Rainbow Drew Drop Remix" - Panasonic 77MD
  • alterna - Panasonic Lumix
  • kanariya "radio edit" - CDTV Opening theme (Tv-show)
  • CAROLS - Panasonic Lumix
  • CAROLS "Classical Version" - Panasonic Lumix
  • Greatful days - ayuready Ending theme
  • GAME - Panasonic PM700MD
  • SEASONS - ドラマ“天気藍の恋人”主題歌 (Drama)
  • SEASONS "Acoustic Orchestra" - ドラマ“天気藍の恋人”挿入歌 (Drama)
  • SEASONS "D-Z BLUE SUNBEAM MIX" - Kose Visee
  • July 1st - Kose Visee
  • still alone - Takano Yuri Beauty Clinic
  • STEP you - Panasonic D-Snap Audio
  • STEP you - Panasonic SD mini-compo
  • Dearest - Sunrise (company) Inuyasha Ending theme (anime)
  • Dearest - Tu-Ka mobile phones
  • Daybreak - Panasonic
  • Daybreak "H/L's Mix 2002" - Panasonic Lumix
  • Depend on you - CDTV ending theme (Tv-show)
  • Depend on you - Sony Playstation software サウザンドア Valentine
  • WHATEVER - ASAYAN Ending theme (Tv-show)
  • my name's WOMEN - Panasonic D-snap
  • Moments - Kose Visee
  • Moments - Ayuready? Ending theme (Tv-show)
  • monochrome - JT Peach Water
  • YOU - ASAYAN Ending theme (Tv-show)
  • YOU - Forecast 2-weekly Lens
  • UNITE! - Kirin Supli
  • Love~since 1999~ - Semi-Double (Drama)
  • Love~destiny~ - Semi-Double (Drama)
  • Real me - Panasonic D-snap
  • Real me - Fifth Seasons
  • RAINBOW - ayu ready? ending theme (Tv-show)
  • RAINBOW - Panasonic Lumix
  • Someday my prince will come - Walt Disney Snow White