Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728293031

Vandaag jarig

Alicia Keys (1980)
B-Front (1988)
Thomas Berge (1990)


Awakenings ADE kaarten

Het laatste nieuws over Awakenings kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Awakenings beschikbaar.

Bekijk de volledige Awakenings historie.

artiest informatie

Awakenings (feesten)

Awakenings is de verzamelnaam van technofeesten die worden georganiseerd door het evenementenbureau Monumental Productions BV. De verschillende feesten hebben allen een bepaald thema dat met technomuziek heeft te maken, zoals minimal, Detroit, schranz, Drumcode of Kne'deep.

Het jaarlijkse Awakenings Festival is het grootste technofestival van Nederland. Plaats van handeling is recreatieterrein Spaarnwoude tussen Amsterdam en Haarlem.

De naam Awakenings heeft te maken met de wederopstanding van Jezus. De eerste Awakenings was rond Pasen en organisator Rocco Veenboer realiseerde zich dat hij niet wist wat het Paasfeest inhield. Nadat hij ontdekte dat met Pasen onder andere de wederopstanding van Jezus gevierd wordt, ontstond de naam Awakenings.

De bakermat van Awakenings ligt in de Gashouder van de Westergasfabriek, naast het Westerpark in Amsterdam. Daar begon op 30 maart 1997 de allereerste editie van Awakenings met de dj's Angelo, Billy Nasty, Derrick May, Dimitri, Godard en Nick Rapaccioli. In 2000 verhuisde Awakenings naar de Now&Wow in Rotterdam omdat de Westergasfabriek gerenoveerd moest worden. Daarna werden de feesten afwisselend gehouden in zowel de Now&Wow als de NDSM (Amsterdam). Op 18 februari 2005 was de Westergasfabriek weer terug als vaste locatie voor Awakenings. Op dit moment zijn de feesten afwisselend in de Westergas en de Maassilo in Rotterdam. In 2008 vormde het Klokgebouw in Eindhoven voor het eerst het decor van Awakenings.

In oktober 2006 voerde de Amsterdamse politie controles uit bij een Awakeningsfeest in de Gashouder waarbij 131 aanhoudingen werden verricht. Een tweede controle op een Awakeningsfeest in november resulteerde in 82 aanhoudingen. Het Awakeningsfeest op de NDSM-werf op 31 december kreeg geen vergunning van de gemeente naar aanleiding van een negatief advies van de politie en brandweer. Volgens Awakenings-organisator Rocco Veenboer was er sprake van willekeur omdat soortgelijke feesten op dezelfde locatie wel een vergunning kregen. In een gemeenteraadsvergadering op 15 december verklaarde burgemeester Job Cohen dat de politie op 31 december 2006 de veiligheid niet kon garanderen omdat er bij de laatste edities van Awakening te veel harddrugs waren gevonden.

CategorieŽn: 

  • Techno
  • Muziekfestival in Nederland
  • Dancefestival