Avishai Cohen kaarten

Het laatste nieuws over Avishai Cohen kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Avishai Cohen beschikbaar.

Bekijk de volledige Avishai Cohen historie.

artiest informatie

Avishai Cohen

De Israëlische bassist/pianist Avishai Cohen kwam in 1992 naar New York. Met zijn solide en toch spectaculaire stijl maakte hij op slag furore in de moderne jazzscene van the big apple. In zijn New Yorkse beginjaren werkte hij samen met aanstormende talenten als pianist Brad Mehldau en gitarist Kurt Rosenwinkel om vervolgens door te stoten naar de band van piano-grootmeester Chick Corea.

Eind jaren negentig waagde Cohen zich aan zijn eerste soloprojecten, waarin hij zich niet alleen als superieur bassist maar ook als pianist en zanger manifesteerde. In 2005 remigreerde hij naar Israël waar hij vrijwel meteen de spil werd van een levendige jonge muziekscene. Op zijn laatste albums klinken steeds prominenter invloeden door van zijn kleurrijke roots: de Sefardisch-mediterrane cultuur van zijn moeder en de Oost-Europees-joodse afkomst van zijn vader.

De constellatie van zijn afstamming, zijn New Yorkse ervaringen en de hernieuwde blootstelling aan de Israëlische actualiteit wekten in hem het verlangen om deze complexiteit persoonlijk en eigentijds te verklanken. Het resultaat van deze urgente behoefte is het Avishai Cohen Roots Project dat tijdens Music Meeting 2008  voor het eerst in Nederland wordt uitgevoerd.

Het repertoire is een borrelende smeltkroes van oude en nieuwe melodieën waarin Arabische en joodse traditionele stijlen alchemistisch worden verrijkt met losse jazzstructuren en complexe ritmes. Met dit project benadrukt Avishai Cohen de kracht van de joodse vocale muziektraditie en wijst hij vooruit naar een muziekvorm waarin joodse, Arabische, Europese en Amerikaanse elementen harmonisch samengaan.