Onder kostprijs


Athlete kaarten

Het laatste nieuws over Athlete kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Athlete beschikbaar.

artiest informatie

Athlete

Athlete is een Britse band. De muziek is zogenaamde britpop, die een beetje aanschurkt tegen de symfonische rock.

Het begint in 1999 als een jongensdroom van een aantal vrienden uit Deptford, Londen om een bandje te beginnen. Een beetje muziek opnemen in een kerk annex sandwichbar. Ze sturen demo's uit en worden opgepikt door "Regal Recordings" een sublabel van EMI. Het resultaat is een eerste single in 2002. De band is vooral bekend in het Verenigd Koninkrijk, waar ook een aantal singles in de lijsten terecht komt. In Nederland is de naamsbekendheid kleiner. Het album Beyond the Neighbourhood is experimenteler en klinkt meer volwassen dan de andere twee, door toevoeging van een extra gitarist en gebruik van digitale apparatuur.

Het meest recente album van Athlete, 'Black Swan', kwam uit op 24 augustus 2009. De eerste single van het album heet "Superhuman Touch".

Op 16 oktober 2009 speelden ze voor het laatst in Nederland, in de Sugar Factory te Amsterdam.

Discografie

Albums

  1. 2002: Athlete EP
  2. 2002: Vehicles and Animals
  3. 2005: Tourist
  4. 2007: Beyond the Neighbourhood
  5. 2009: Black Swan

Singles

  • 2005: "Half Light"
  • 2009: "Superhuman Touch" (#14 in Kink 40)