Onder kostprijs


Kalender

 <<  < dec. 2018 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112
13
171819
2425

Vandaag jarig

Amy Lee (1981)
Jamie Foxx (1967)
John Denver (1943)
Taylor Swift (1989)


Astrud Gilberto kaarten

Het laatste nieuws over Astrud Gilberto kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Astrud Gilberto beschikbaar.

artiest informatie

Astrud Gilberto

Astrud Gilberto, meisjesnaam Astrud Weinert, (*30 maart 1940 te Salvador, Bahia, Brazilië) is een zangeres van bossa nova en samba muziek, geboren in Brazilië en nu genaturaliseerde Amerikaanse.

Biografie

Astrud was een van de drie dochters van een Braziliaanse moeder en een Duitse vader. Zij werd in Bahia geboren en groeide op in Rio de Janeiro. Daar ontmoette zij de gitaarspeler en zanger-songwriter João Gilberto met wie ze trouwde. João werd ook wel de vader van de bossa nova genoemd. In het begin van de jaren '60 emigreerden ze naar de VS en lieten ze zich naturaliseren.

Astrud en João kregen twee zonen, Marcello Gilberto en Gregory Lasorsa, waarmee Astrud sinds de jaren '90 de muziekuitgeverij Gregmar Productions, Inc. bezitten. In dezelfde tijd scheidt zij, na een lang huwelijk, van haar man.

Astrud legde haar muzikale carrière neer in 2001 en is sindsdien bezig met schilderen.

Haar carrière

In 1963 werkte Stan Getz samen met João Gilberto aan het album Getz/Gilberto, waarop ook Antônio Carlos Jobim voorkwam. Creed Taylor, de producer, vond dat een van de liederen van Jobim in het bijzonder een mogelijke hit kon zijn - The girl from Ipanema. Echter moest het lied wel wat Engelse tekst krijgen, naast de Portugese tekst van João Gilberto. Gelukkig was Astrud, de vrouw van João aanwezig, zij kon een beetje Engels maar had geen ervaring als professionele zangeres. Astrud mocht het lied spreek-zingen en het resultaat was zo goed dat een 7"-single - zonder de stem van João - werd uitgegeven in de VS in 1964. Die single verkocht met meer dan een miljoen verkochte exemplaren beter dan het album Jazz Samba van 1962 (met Charlie Byrd en Stan Getz).

Haar carrière als zangeres werd door toeval gestart door Ipanema waarop haar ongetrainde, natuurlijke, bijna trieste stem te horen was. Zij ging door met bijdragen aan Getz Au Go Go en Getz/Gilberto #2, een live-opname van een concert in de Carnegie Hall.

Astrud maakte tussen 1965 en 1967 5 albums voor het label Verve, allemaal met goede arrangementen en wederom geproduceerd door Creed Taylor. Haar muziekstijl werd bossa nova - maar dan dichterbij de pop dan de jazz.

Op haar eerste eigen album, The Astrud Gilberto Album van 1964, was het vooral materiaal van Jobim dat gebruikt werd, terwijl op de twee volgende albums vooral Braziliaans materiaal (niet van Jobim afkomstig) werd opgenomen. Het album Beach Samba is een mix van Hollywood, Broadway en Braziliaanse nummers, en op A Certain Smile, A Certain Sadness werkte ze samen met de trio van Walter Wanderley.

Astrud schreef ook zelf veel nummers en trad op op concerten over de hele wereld. In 1992 kreeg ze de "Latin Jazz USA Award for Lifetime Achievement" uitgereikt voor haar werk in de muziek.

Discografie

Officiële albums

  • 1964: Stan Getz/Astrud Gilberto - "Getz Au-Go-Go"
  • 1964: The Astrud Gilberto Album
  • 1965: Look To The Rainbow
  • 1965: The Shadow Of Your Smile
  • 1966: Beach Samba
  • 1967: "A Certain Smile, A Certain Sadness" met Walter Wanderley
  • 1968: Windy
  • 1969: Gilberto Golden Japanese Album
  • 1969: September 17, 1969
  • 1970: I Haven't Got Anything Better To Do
  • 1971: Astrud Gilberto With Stanley Turrentine
  • 1972: Astrud Gilberto Now
  • 1977: That Girl From Ipanema
  • 1987: Astrud Gilberto Plus James Last Orchestra
  • 1996: Live In New York
  • 1997: Temperance
  • 2002: Jungle

Soundtracks

  • 1965: The deadly affair
  • 1987: Compact Jazz - Astrud Gilberto
  • 2001: Astrud Gilberto's Finest Hour
  • 2003: Astrud Gilberto - The Diva Series
  • 2003: Bossa Nova for Lovers
  • 2004: Astrud, for Lovers

Verzamelalbums

  • 1965: The Deadly Affair
  • 1991: The Silver Collection
  • 1995: Heirs to Jobim
  • 1996: Jazz 'Round Midnight
  • 1996: Red Hot + Rio
  • 1998: Talkin' Verve

Verzamelalbums met verschillende artiesten

  • 1994: Vol. 9 - Verve Jazz Masters

Gastoptredens

  • 1963: Stan Getz/Joao Gilberto - "Getz/Gilberto"
  • 1982: Shigeharu Mukai/Astrud Gilberto - "So & So - Mukai Meets Gilberto"
  • 1983: Michael Franks - "Passionfruit"
  • 1996: Etienne Daho - "Eden"
  • 1998: George Michael - "Ladies And Gentleman - Best of George Michael"