Kalender

 <<  < dec. 2019 >   >>
ZMDWDVZ
12345
6
891011121314
151617181920
22232425262728
293031

Vandaag jarig

Daniel Sahuleka (1950)
Finne Jager (1984)
Flo Rida (1979)
Phynn (1984)
Ron Kenoly (1944)


Asobi Seksu kaarten

Het laatste nieuws over Asobi Seksu kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Asobi Seksu beschikbaar.

artiest informatie

Asobi Seksu

Review:

Asobi Seksu. Even voorstellen: vooraan het podium de half-Japanse zangeres Yuki Chikudate. In strak jurkje en op hoge hakken staat ze pontificaal achter haar keyboard, met een bosje kerstlampjes aan de standaard. Links van haar een niet nader genoemde bassist, twee koppen groter en muzikaal de minste. Dan drummer Ben Shapiro, de ruggengraat van de band, die strak en inventief speelt. Tenslotte gitarist James Hanna, samen met de toetsen van Chikudate verantwoordelijk voor een ongekende muur van geluid.

De onlangs in Europa verschenen cd Citrus laat uitwaaierende gitaarrock met bij vlagen betoverende vocalen en een vleugje electro horen. Van dit album komt de opener 'New Year'. Op papier een stampende rocker, live komt het niet zo uit de verf. De zang klinkt wat iel en onvast, vooral bij de hoge tonen. Ook zijn de toetsen te nadrukkelijk aanwezig. De gitarist heeft bovendien wat technische problemen; de band wankelt.

Gaandeweg het optreden wordt het geluid steeds beter en lijken de New Yorkers aan zelfvertrouwen te winnen. De twaalfsnarige stratocaster blijkt prima in staat een zingend gitaargeluid neer te zetten waar Editors bang van wordt. Ongeveer halverwege de set, tijdens 'Goodbye' zingt Yukidate wat beter bereikbare noten, met een sprekender melodie. En daar zou Asobi Seksu best wat scheutiger mee mogen zijn. Vanaf dit punt worden de rockregisters steeds verder opengetrokken, om overweldigend en zwaar slepend met Yukidate achter de drumkit te eindigen. Gingen ze nog een half uur door, dan was het wellicht een droom van een optreden geworden. Nu blijft het steken op een halve betovering.