Onder kostprijs


Arid kaarten

Het laatste nieuws over Arid kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Arid beschikbaar.

artiest informatie

Arid

Arid is een Belgische rockgroep, gevormd in mid-90, bestaat uit 4 leden: Jasper Steverlinck (zanger en gitarist), David Du Pré (gitarist), Filip Ros (bassist) en Steven Van Havere (drummer). De groep is opgemerkt door de platenmaatschappij Double T toen ze finalist waren op Humo's Rock Rally in 1996.

Hun eerste album was Little Things Of Venom in 1998 (hernoemd tot At The Close Of Every Day voor de lancering in de Verenigde Staten). In 1999 toerden ze met Suede en speelden ook in het voorprogramma van K's Choice. Het volgende jaar waren ze openingsact op de Europese tour van Counting Crows.

In 2001 werd Steverlinck beroemd, door de IMAX 3-D film Haunted Castle naast Harry Shearer. De filmmuziek bij het begin en eind was eveneens afkomstig van de groep.

In 2002 lanceerde de band hun tweede studioalbum All Is Quiet Now, snel gevolgd door een livealbum Live in 2003.

Invloeden

Steverlincks stem, met zijn groot stembereik, is vergelijkbaar met die van Jeff Buckley of Freddie Mercury. Op hun officiële website vermeldt de groep muzikale invloeden van o.a.

  • Ben Harper
  • Björk
  • Boards of Canada
  • Fiona Apple
  • Future Sound Of London
  • Sigur Rós
  • Pearl Jam
  • Radiohead
  • Aphex Twin
  • Jeff Buckley
  • Tool

Daarnaast vermelden ze ook geïnspireerd te zijn door klassieke muziek en opera.

Discografie

Albums

  • 1998 - Little Things Of Venom en 2000 - At The Close Of Every Day
  • 2002 - All Is Quiet Now
  • 2003 - Live

Singles

  • "Life" (1999)
  • "Believer" (1999)
  • "Too Late Tonight" (1999)
  • "Me And My Melody" (2000)
  • "All Will Wait" (2000)
  • "You Are" (2002)
  • "Everlasting Change" (2002)
  • "Life On Mars" (2002)
  • "Let Her Down Easy" (2003)
  • "Words" (2007)