Onder kostprijs


Kalender

 <<  < dec. 2018 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112
13
171819
2425

Vandaag jarig

Amy Lee (1981)
Jamie Foxx (1967)
John Denver (1943)
Taylor Swift (1989)


Arch Enemy kaarten

Het laatste nieuws over Arch Enemy kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Arch Enemy beschikbaar.

Bekijk de volledige Arch Enemy historie.

artiest informatie

Arch Enemy

Arch Enemy is een Zweedse melodische deathmetalband opgericht in 1996.

Biografie

Arch Enemy is een melodic death-metal band en werd opgericht bij het stopzetten van de band Carcass toen Gitarist Michael Amott (ex-Carcass en ex-Carnage) en vocalist en bassist Johan Liiva (ex-Carnage) vervoegd werden door gitarist Christopher Amott en drummer Daniel Erlandsson om nog eens samen muziek te maken.

Black Earth was het debuut van de band en werd uitgegeven door Wrong Again Records in 1996. Het was een redelijk succes in Japan en Zweden. Velen beschouwen dit album als het meest agressieve van de groep, een karaktertrek die een beetje milder werd bij hun volgende albums al blijven deze zeer agressief.

De band veranderde van label na de uitgave van Black Earth en tekende een contract bij Century Media. In 1998 bracht Arch Enemy Stigmata uit. Bassist Martin Bengtsson werd aan de groep toegevoegd zodat Liiva zich volledig kon concentreren op het vocale gedeelte van de muziek. Dit album bereikte een groter en breder publiek en was zowel in Europa als Amerika populair.

In 1999 nam Sharlee D'Angelo de rol van bassist op zich. Burning Bridges werd uitgebracht en kort daarop volgde Burning Japan Live 1999. Dit laatste album was enkel bedoeld voor Japans publiek maar werd wereldwijd uitgebracht door de grote vraag van fans.

Johan Liiva verliet de band in 2001 en werd snel vervangen door amateurjournalist en death-metal vocaliste Angela Gossow. Deze had eerder dat jaar een demo band gegeven aan Michael Amott tijdens een interview met hem. Kwatongen beweren dat Gossow gekozen werd door de vermeende relatie met Michael Amott maar ze bewees een competente zangeres te zijn en werd warm onthaald door de fans.

Het eerste album gezongen door Gossow, Wages of Sin, werd uitgegeven eind 2001. In december van datzelfde jaar nam Arch Enemy deel aan "Japan's Beast Feast 2002" concert samen met Slayer en Motörhead.

Anthems of Rebellion werd uitgegeven in 2003 en een serie tournees volgden. In november 2004 werd de EP Dead Eyes See No Future uitgebracht.

In 2005 werd het album Doomsday Machine uitgebracht.

Op 29 juni 2007 maakte de band bekend dat het nieuwe album Rise of the Tyrant zal gaan heten, en zal worden uitgebracht op 24 september 2007. Gitarist Michael Amott noemt de plaat het "ultieme Arch Enemy-album" en "de perfecte mix tussen bruutheid en melodie." De plaat is inmiddels uitgebracht

Leden

  • Angela Gossow - vocaliste (sinds 2001)
  • Michael Amott - gitarist (sinds 1996)
  • Sharlee d'Angelo - bassist (sinds 1999)
  • Daniel Erlandsson - drummer (sinds 1996)
  • Christopher Amott - gitarist (1996 - 2005, 2007-heden)

Ex-leden

  • Johan Liiva - vocalist (1996 - 2001) en bassist (1996)
  • Martin Bengtsson - bassist (1997 - 1998)
  • Peter Wildoer - drummer (1997)
  • Fredrik Akesson - gitarist (2005-2007)
  • Gus G - gitarist (lid tijdens Ozzfest 2005)

Discografie

cd

  • 1996 - Black Earth
  • 1998 - Stigmata
  • 1999 - Burning Bridges
  • 1999 - Burning Japan Live 1999 (Live)
  • 2001 - Wages of Sin
  • 2003 - Anthems of Rebellion
  • 2005 - Doomsday Machine
  • 2007 - Rise of the Tyrant
  • 2008 - Tyrants Of The Rising Sun, CD + DVD

EP

  • 2002 - Burning Angel (EP)
  • 2004 - Dead Eyes See No Future (EP)
  • 2007 - Revolution Begins (EP)