Kalender

 <<  < apr. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
5
67891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Vandaag jarig

G-Spott (1976)
Netsky (1988)
Pharrell Williams (1973)
Robert Glasper (1975)


Apse kaarten

Het laatste nieuws over Apse kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Apse beschikbaar.

artiest informatie

Apse

Review:

Climb Up, zo heet de tweede plaat van Apse. En die titel mag letterlijk genomen worden: Robert Toher & co kruipen uit de duisternis van debuutplaat Spirit naar meer verlichte oorden. Deze heldere hemel bij donderslag ligt vanaf 20 oktober in de rekken.

Na het succes van Spirit (2006) werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, een frisse wind. Die vonden Robert Toher en Michael Gundlach aan de stille kusten van Cape Cod, Massachusetts. De twee andere bandleden bleven achter in Boston, en mede daardoor verdwenen ze uit beeld. Enkel Robert, Michael en hun trouwe bassist John Mordecai bleven over, waarop Multi-instrumentalist Jed Armour de band vervoegde en voor een nieuwe drummer zorgde: Brandon Collins. Met deze line-up gingen ze op Europese tour en lieten ze zelfs hun afdruk achter in het drassige veld van Kiewit in 2007.

Het gros van het schrijven vond plaats tussen herfst 2008 en lente 2009; de plaat die na die mooie winter ontdooide is “ongetwijfeld een reflectie op de afzonderlijke levens van de bandleden daar aan de kust en de manier waarop de plaat werd gemaakt”. Climb Up werd volledig opgenomen bij de leden thuis, met Toher achter de knoppen. Bestaande demo’s alsook live opnames van improvisatiesessies werden met veel knippen en plakken aan elkaar gelast tot het uiteindelijke 12 tracks tellende album.

“De altijd veranderende creatieve strategieën van Toher en Gundlach, gecombineerd met het bedreven muzikale talent van Mordecai en Collins maakten deze plaat tot hoe ze is,” aldus het kwintet. De plaat zit stampvol grooves, die ze verkregen door gebruik te maken van elektronica en een waaier van zowel klassieke als moderne instrumenten. “Waar Spirit een donkere wereld met galmende gitaren was, is Climb Up een stap uit de duisternis naar een meer verlichte plaats met meer nadruk op zanglijnen en melodieën.” De schijf is naar eigen zeggen hun meest toegankelijke werk tot nog toe.