Onder kostprijs


Kalender

 <<  < dec. 2018 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112
13
171819
2425

Vandaag jarig

Amy Lee (1981)
Jamie Foxx (1967)
John Denver (1943)
Taylor Swift (1989)


Aphex Twin kaarten

Het laatste nieuws over Aphex Twin kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Aphex Twin beschikbaar.

artiest informatie

Aphex Twin

Aphex Twin is het bekendste pseudoniem van de ambient/techno-dj en producer Richard D. James (18 augustus 1971, Cornwall, Verenigd Koninkrijk).

James' eerste werken worden vooral gekenmerkt door ambient, melodieën en soundscapes. Later verwerkt hij ook versnelde drum 'n bass-achtige ritmes in zijn werk, resulterend in een nieuw genre, Drill and Bass.

Aphex Twin is vooral bekend van de singles Come To Daddy en Windowlicker, mede door de controversiële videoclips behorende bij de nummers (van de hand van Chris Cunningham). Hij brak door op het Warp Records label en richtte samen met Grant Wilson-Claridge Rephlex Records op. Aphex Twin is een van de pioniers geweest op het gebied van IDM, en kent dan ook talloze navolgers die hun werk op zijn baanbrekende muziek hebben geïnspireerd. Zelf noemt James de muziek die hij uitbrengt Braindance, de naam die Rephlex Records ook geeft aan de muziek die het label uitbrengt.

Discografie

  • Chosen lords (2006)
  • Analord 1 t/m 11 (2005)
  • 26 Mixes for Cash (2003) - Remixes
  • Drukqs (2001)
  • Windowlicker (1999)
  • Come To Daddy (1997)
  • Analogue Bubblebath 3 (1997)
  • Expert Knob Twiddlers (1996) - samen met Mike Paradinas
  • Girl/Boy (1996)
  • Richard D. James Album (1996)
  • Melodies From Mars (1995) - nooit officieel uitgegeven
  • Classics (1995) - Compilatie
  • I Care Because You Do (1995)
  • Ventolin (1995)
  • Donkey Rhubarb (1995)
  • Green (1995 - universal indicator)
  • Selected Ambient Works Volume II (1994)
  • Analogue Bubblebath 4 (1994)
  • On (1993)
  • Surfing On Sine Waves (1992)
  • Selected Ambient Works 85-92 (1992)
  • Xylem Tube (1992)
  • Didgeridoo (1992)

Aliassen

Richard D. James heeft gebruik gemaakt van de volgende aliassen:

  • The Diceman
  • Polygon Window
  • GAK
  • AFX
  • Bradley Strider
  • Caustic Window
  • Power Pill
  • Blue Calx
  • Q-Chastic
  • Soit-P.P.
  • Universal Indicator (in groups)
  • Rich (Mike & Rich, Mike Paradinas and Richard David James)
  • Dj Aphx

Muzikale gelijkenissen

  • Autechre
  • Boards of Canada
  • Squarepusher
  • µ-Ziq / mu-ziq / Mike Paradinas
  • Ovuca