Onder kostprijs


Anna Vissi kaarten

Het laatste nieuws over Anna Vissi kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Anna Vissi beschikbaar.

artiest informatie

Anna Vissi

Anna Vissi (in het Grieks: óννα Β▀σση), (20 december 1957, Larnaca (in Cyprus)) is een Grieks-Cypriotisch zangeres die met name bekend is in Cyprus, Griekenland en de Verenigde Staten. Vissi treedt al sinds de jaren 70 op. In Nederland en België wordt Vissi echter vooral geassocieerd met haar deelnames aan het Eurovisiesongfestival. Haar deelnames tot nog toe:

  1. Griekenland - 1980 - Autostop - 13e plaats (Eurovisiesongfestival 1980)
  2. Cyprus - 1982 - Mono I agapi - 5e plaats (Eurovisiesongfestival 1982)
  3. Griekenland - 2006 - Everything - 9e plaats (Eurovisiesongfestival 2006)

Carrière

Samen met haar oudere zus Lia Vissi won ze een talentenwedstrijd. In 1973 verhuisde haar familie naar Athene. Ze maakte al snel faam als zangeres en in 1978 werd haar gevraagd om aan het songfestival deel te nemen, ze kreeg 2 liedjes voorgeschoteld (Poso S'Agapo en O Kyrios Nobel, door onenigheid tussen de componisten van de liedjes werd ze uiteindelijk vervangen door Tania Tsanaklidou. In 1983 trouwde ze met Nikos Karvelas, ze werkte als sinds ] met hem samen en dit was een succes. Al haar liedjes haalden goud of platina. In 1986 werd ze 2e in de Cypriotische preselectie voor het songfestival met Thelo na Gino Star. In 1989 kreeg ze een eigen radioshow en deed ze opieuw mee aan de Griekse nationale finale met Kleo en ook hier werd ze 2e.

De volgende jaren presenteerde ze nog vele spectaculaire shows op de Griekse televisie. Maar ook als zangeres bleef ze haar mannetje staan, het album Travma (1996) haalde in minder dan 2 weken goud en driebdubbel platina in 6 maanden.

In 1998 bracht ze het album Antidoto uit dat op 2 weken tijd 80 000 keer over de toonbank ging en brak alle vorige records. Ze ging ook op tournee in de USA. Op de Miss Universe verkiezing in 2000 in Cyprus zong ze On a night like this, dat een wereldhit werd door zangeres Kylie Minogue.

Met Everything I am probeerde ze ook door te breken in de Verenigde Staten, maar slaagde daar niet in. In november 2000 kwam haar nieuwe album Kravgi uit dat op enkele uren tijd dubbel platina haalde, daarmee verpulverde ze alle records. Met Call me had ze in 2004 wel een grote hit in Amerika.

In 2006 deed ze voor Griekenland (gastland) opnieuw mee aan het Eurovisiesongfestival 2006 met het lied 'Everything'. Het lied werd gekozen uit een nationale finale (Feel the party) waarbij Anna Vissi vijf liederen zong en de Grieken mochten stemmen op hun favoriete lied, dat werd dus Everything. Op het Eurovisiesongfestival zelf haalde ze knap een 9e stek, maar de bookmakers hadden haar toch hoger geschat.

Trivia

  • Anna Vissi verkocht wereldwijd 9,5 miljoen albums.

In 2005, bleek ze ook een groot succes in de Verenigde Staten, daar eiste ze de eerste plaats op, op Billboard Dance Charts met haar album Call Me.

  • Anna Vissi is anno 2006 de best verkopende Griekse vrouwelijke artiest in de geschiedenis door haar lange carrière. Ze bracht meer dan 25 albums uit, die allemaal staan gecertificeerd als Gold of multiplatinum. Haar cd Kravgi uit 2000 werd zeven keer platina
  • Anna Vissi speelde in diverse opera's waaronder "Demones" (Demons) "Mala" en "Ode To The Gods".
  • Ze wordt vaak "The Greek Madonna" genoemd, maar voor haar fans is het "Thea".
  • Haar zuster Lia was ook een zangeres die aan het songfestival deelnam, maar nu ambieert ze een politieke carrière.

Discografie

Albums
    • 2006 Unplugged Album - TBA
    • 2006 English Album - TBA
    • 2005 Nylon (dual-disk) Currently - 1x Platinum
    • 2005 Call Me + Lie (single) - Gold CD
    • 2004 Anna Vissi LIVE - Platinum CD
    • 2004 The Remixes 2004
    • 2003 Paraxenes Eikones (2003/2004) - 2X Platinum CD
    • 2003 The Remixes 2003
    • 2002 X - 2X Platinum CD
    • 2000 Kravyi - 7X Platinum CD
    • 2000 Agapi Ypervoliki - 4x Platnium
    • 2000 Everything I Am - Gold CD
    • 1999 Anna Vissi - Best of
    • 1998 Antidoto - 3X Platinum CD
    • 1997 Travma - 3X Platinum CD
    • 1995 Klima Tropiko - Platinum CD
    • 1994 O! Kypros! (All profits go to the Greek Cypriot children in the occupied areas of Cyprus)
    • 1994 Re! - Gold CD
    • 1993 Live!
    • 1992 Lampo - Gold CD
    • 1992 Emis - Gold CD
    • 1990 Ime - Gold CD
    • 1989 Fotia - Gold CD
    • 1988 Epnevsi - Gold CD
    • 1988 Tora - Gold CD
    • 1986 I Ypomeni Kinisi - 2X Platinum CD
    • 1985 Kati Symveni - Gold CD
    • 1984 Na 'Hes Kardia - Gold CD
    • 1982 Anna Vissi (Re-Release) - Platinum CD
    • 1981 Anna Vissi - Gold CD
    • 1980 Ne - Gold CD
    • 1980 Ta Kalytera Mou Tragoudia
    • 1979 Kitrino Galazio - 2X Platinum CD
Singles
    • 2006 Everything
    • 2006 Autostop/Mono I Agapi - Eurovision Special
    • 2005 Call Me
    • 2004 Live Promo Single
    • 2004 Remixes 2004
    • 2004 Paraxenes Ikones (Promo)
    • 2003 The Remixes
    • 2002 Tasis Aftoktonias (Promo)
    • 2002 Hitmix
    • 2001 Still In Love With You
    • 2001 Mala - i Mousiki tou Anemou (OST)
    • 2000 Everything I am
    • 2000 Agapi Ypervoliki (EP)
    • 1999 In the Mood (Promo)
    • 1998 S'Eho Epithimisi (Promo)
    • 1997 The Remixes
    • 1995 Amin
    • 1995 Min Xehnas
    • 1995 Ime Poly Kala
    • 1980 Autostop (Promo)
    • 1978 Kos Nobel/O! Maria
    • 1977 As Kanoume Apopse mia Arhi
    • 1976 Mia Mikri Psihoula/Thelo
    • 1974 To Palio to Aeroplano
    • 1973 O, Ti Kosmos Baba
Internationaal
    • 2005 Call Me (USA Digital Download)
    • 2004 Paraxenes Ikones (Turkish Release)
    • 2002 X (turkish release)
    • 2002 Kravyi (Australian Release)
    • 2001 Kravyi (Turkish Release)
    • 2001 Everything I Am (Dutch release)
    • 2000 Re (Turkish Release)
    • 1999 Anna Vissi (international release)
    • 1997 Travma (Australian Release)
    • 1997 Forgive Me This (Single)
    • 1997 Forgive Me This (Promo)
    • 1994 Re! (Turkish Release)
    • 1982 Love Is a Lonely Weekend

Soundtracks

    • 2002 Mala - I mousiki tou Anemou
    • 1993 Ode to the Gods (One Act Opera)
    • 1991 Demones
    • 1980 To Tsitsiki Kai I Parea Tou

DVD'S

    • 2005 Nylon (dual-disk) Currently - 1x Platinum
    • 2004 Anna Vissi Live - Gold DVD
    • 2001 Anna Vissi: The Video Collection - Gold DVD