Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728293031

Vandaag jarig

Alicia Keys (1980)
B-Front (1988)
Thomas Berge (1990)


Anja Wessels kaarten

Het laatste nieuws over Anja Wessels kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Anja Wessels beschikbaar.

artiest informatie

Anja Wessels

Anja Wessels (1969) is een Nederlandse zangeres, die bekendheid verwierf door haar deelname aan het Nationaal Songfestival 2004 en in het televisieseizoen 2006-2007 aan X Factor.

Vroege carrière

Anja Wessels werd geboren in Rotterdam. Vanaf het einde van de jaren '80 is ze de leadzangeres van de band Covers Inc en daarnaast docente Engels.

Nationaal Songfestival

In 2004 besloot ze zich in te schrijven voor het Nationaal Songfestival, een serie televisieprogramma's waarin de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival geselecteerd werd. Ze kwam door de voorselectie heen en mocht optreden in de vierde uitzending, op donderdag 12 februari. Ze bracht daar de ballade Heart of Stone, geschreven door Kees Patijn, ten gehore. De vakjury en het televotende publiek gaven haar genoeg punten om op de eerste plaats te komen, waardoor ze mee mocht doen aan de nationale finale. Deze finale werd op 22 februari gehouden in de Pepsi Stage in Amsterdam.

Het commentaar van de vakjury na haar optreden in de finale was uiterst lovend. Met name jurylid Daniël Lohues toonde zich zeer onder de indruk. Merkwaardig was het daarom dat Wessels vervolgens van de vakjury slechts 29 punten kreeg, minder dan het duo Re-union (vijf keer de maximale 12 punten) en Judith Jobse (41 punten). Als reden werd aangevoerd dat Wessels té goed was voor het Eurovisie Songfestival. Jurylid Cor Bakker gaf achteraf aan dat Heart of Stone zijn favoriete inzending was, maar dat het lied volgens hem te hoog gegrepen was voor de oren van Europa.

Na de puntenverdeling door de vakjury werden de punten bekend gemaakt die de Nederlandse bevolking via 'televoting' gegeven had, maar door de unanieme toekenning van 60 punten van de vakjury aan Re-union had dat geen zin meer: Judith Jobse en Anja Wessels konden alleen in theorie nog winnen. Wessels bleek de publieksfavoriet. Re-union had in de eindstand 26 punten meer en vertegenwoordigde Nederland daarom met het liedje Without You bij het Eurovisie Songfestival in Istanboel, waar het nummer weinig punten kreeg.

Na de finale van het Nationaal Songfestival werd jarenlang niet veel vernomen van Anja Wessels. Pogingen om een contract met een platenmaatschappij te sluiten mislukten bij gebrek aan overeenstemming over de muzikale toekomst. Heart of Stone werd ook nooit op single uitgebracht.

X Factor

Eind 2006 en begin 2007 was Anja deelneemster aan de talentenjacht X Factor. In dit televisieprogramma drong ze door tot de laatste tien kandidaten, hetgeen betekende dat ze 30 december 2006 haar opwachting maakte in de eerste van een serie 'live shows'. Op 11 februari 2007 werd ze in de zevende live-uitzending door de jury van het programma 'weggestemd', waardoor ze in de competitie de vierde plaats behaalde, achter Sharon Kips, de zanggroep X6 en Richy Brown.