Anita Meyer kaarten

Het laatste nieuws over Anita Meyer kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Anita Meyer beschikbaar.

Bekijk de volledige Anita Meyer historie.

artiest informatie

Anita Meyer

Anita Meyer (Rotterdam, 29 oktober 1954, officiële naam: Annita Meijer) is een Nederlandse zangeres.

Als kind treedt Anita Meyer (eerst nog met haar broer) op. Maar de grote doorbraak komt in 1976, als Anita Meyer haar debuutsingle "The alternative way" (samen met Hans Vermeulen) uitbrengt. Dit nummer wordt een nummer 1-hit. Ook haar volgende singles verkopen goed.

Na enkele succesvolle singles neemt het succes van Anita Meyer wat af. In 1980 verandert ze van platenmaatschappij en wordt ze begeleid door een nieuw team van mensen. De derde single die ze bij deze platenmaatschappij uitbrengt, "Why tell me why" staat wekenlang op de nummer 1-positie in de Nederlandse hitparades en wordt de bestverkochte plaat van 1981 in Nederland. Het is het begin van een periode waarin Anita Meyer veel hits scoort.

In 1983 treedt ze voor het eerst op met Lee Towers. De verkoopcijfers nemen tijdelijk even af, maar in 1986 scoort het duet met Lee Towers "Run to Me" weer hoog in de hitlijsten. Het wordt de laatste top 10 hit in Nederland voor Anita Meyer. Haar albums blijven echter goed verkopen en ook haar optredens worden goed bezocht. Eind jaren '80 en begin jaren '90 speelt ze een aantal malen voor een uitverkocht Ahoy.

Rond 1992 besluit Anita Meyer het rustiger aan te gaan doen om meer tijd te kunnen besteden aan haar gezin. Ze treedt vooral op op kleine feesten. In 2000 treedt ze op bij een galavoorstelling van Lee Towers in Ahoy.

In 2005 staat ze weer in de belangstelling door teamcaptain te zijn in het muziekprogramma Het gevoel van. Tussen 17 en 28 mei 2006 staat Anita na geruime tijd weer in Ahoy om mee te werken aan "Musicals in Ahoy".

Anita Meyer wordt de oude glamourpoes Grizabella in de musical Cats.De zangeres zal afwisselend met Vera Mann, Lone van Roosendaal, Antje Monteiro en Pia Douwes de rol van Grizabella spelen in de musicalklassieker Cats. Van de vijf Grizabella's begint Anita als eerste. Ze speelt tijdens de première in Rotterdam op 7 oktober 2006 en zal in ieder geval de gehele speelperiode in de Maasstad te zien zijn.