Onder kostprijs


Ani DiFranco kaarten

Het laatste nieuws over Ani DiFranco kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Ani DiFranco beschikbaar.

Bekijk de volledige Ani DiFranco historie.

artiest informatie

Ani DiFranco

Ani DiFranco werd geboren in Buffalo, New York op 23 september 1970 als Angela Marie Difranco. Ze is singer-songwriter en wordt ook wel de "Little Folksinger" genoemd; Ani meet slechts 1,50 meter. Ze komt openlijk uit voor haar biseksualiteit, wat door veel van haar fans gewaardeerd wordt. Het is ook de reden waarom veel mensen haar zien als een feministisch icoon, iets waar zij zelf haar vraagtekens bij zet.

Veel van Ani's werk is autobiografisch, zoals de traditie is voor singer-songwriters. Veel van haar liederen hebben een bepaalde politieke ondertoon: onderwerpen als racisme, seksisme, homofobie, armoede en oorlog komen vaak voor.

Haar eerste cd kwam uit in 1990 (Ani DiFranco genaamd). Deze is uitgebracht door Rightous Babe Records, haar eigen platenlabel. Vanaf 1990 heeft ze ieder jaar een album uitgebracht, behalve in 2000.

Rond het jaar 2000 heeft ze de gitaar op doktersvoorschrift een hele tijd moeten laten staan. De reden was herhaaldelijke ontstekingen van haar polsgewricht, waarschijnlijk door het vele spelen.

Discografie

Studioalbums

  • 1990 - Ani DiFranco
  • 1991 - Not So Soft
  • 1992 - Imperfectly
  • 1993 - Puddle Dive
  • 1993 - Like I Said: Songs 1990-91
  • 1994 - Out of Range
  • 1995 - Not a Pretty Girl
  • 1996 - Dilate
  • 1996 - The Past Didn't Go Anywhere (with Utah Phillips)
  • 1998 - Little Plastic Castle
  • 1999 - Up Up Up Up Up Up
  • 1999 - Fellow Workers (with Utah Phillips)
  • 1999 - To the Teeth
  • 2001 - Revelling/Reckoning
  • 2003 - Evolve
  • 2004 - Educated Guess
  • 2005 - Knuckle Down
  • 2006 - Reprieve

Live albums

  • 1994 - An Acoustic Evening With
  • 1997 - Living in Clip
  • 1998 - Women in (E)motion (limited version)
  • 2002 - So Much Shouting, So Much Laughter
  • 2004 - Atlanta - 10.9.03
  • 2004 - Sacramento - 10.25.03
  • 2004 - Portland - 4.7.04
  • 2005 - Boston - 11.16.03
  • 2005 - Chicago - 1.17.04
  • 2005 - Madison - 1.25.04
  • 2005 - Rome - 11.15.04
  • 2006 - Carnegie Hall - 4.6.02

lp's

  • 1996 - More Joy, Less Shame
  • 1999 - Little Plastic Remixes (limited verion)
  • 2000 - Swing Set

dvd's

  • 2002 - Render: Spanning Time with Ani DiFranco
  • 2004 - Trust

Trivia

Haar songregel Every tool is a weapon - if you hold it right (My IQ) is een van de motto's van Empire: De nieuwe wereldorde.