Aanbiedingen

Onder kostprijs


Kalender

 <<  < dec. 2018 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
1617
18
19
2425

Vandaag jarig

Axwell (1977)
Christina Aguilera (1980)
DMX (1970)
Uli Jon Roth (1954)


Angela Gheorghiu kaarten

Het laatste nieuws over Angela Gheorghiu kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Angela Gheorghiu beschikbaar.

artiest informatie

Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu (Adjud, 7 september 1965) is een Roemeense operazangeres en een van de beroemdste sopranen van haar generatie. Ze is getrouwd met de Frans-Italiaanse tenor Roberto Alagna, met wie ze ook veel samenwerkt.

Biografie

Angela Gheorghiu begon als scholiere al met zingen op de muziekschool in haar geboortestad. Toen ze 14 jaar oud was, werd de getalenteerde jonge zangeres naar een speciale muziekschool in Boekarest gestuurd, om daarna aan het conservatorium te gaan studeren. Op 23-jarige leeftijd vertolkte ze Mimì (La Bohème) in haar debuutvoorstelling in het operatheater van Cluj.

Na de politieke omwenteling in Roemenië vertrekt Gheorghiu in 1990 naar Londen, waar ze aangenomen wordt bij de Royal Opera. Haar internationale debuut maakt ze in 1992 in Covent Garden als Zerlina (Don Giovanni). Daarna begint haar zegetocht langs de theaters: in 1992 zingt ze voor het eerst in de Staatsoper in Wenen (L'Elisir d'Amore) en in Hamburg, in 1993 debuteert ze in de Met in New York (La Bohème). Naast de diverse operaproducties waarin ze speelt, heeft Gheorghiu inmiddels ook een groot aantal studio-opnames gemaakt.

In 1994 geeft Sir Georg Solti haar de hoofdrol in een nieuwe productie van La Traviata. Met haar vertolking van Violetta verwerft Gheorghiu wereldfaam.

Werk

Gheorghiu is een lyrische sopraan met een groot bereik en een donkere stem, ook in staat spinto-partijen te zingen. Ze staat bekend als een vurig actrice met een intense rolinterpretatie en richt zich vooral op het Italiaanse repertoire (m.n. Verdi, Puccini en de veristische school). Daarnaast vertolkt ze, mede onder invloed van haar echtgenoot, veel Franse rollen en legt ze zich toe op Roemeense muziek, of het nu opera, liederen of orthodoxe kerkmuziek is.

Gheorghiu concentreert zich in haar repertoire op een aantal rollen waarmee ze grote affiniteit heeft, met name Violetta (La Traviata), Mimì (La Bohème), Magda (La Rondine), Adina (L'Elisir d'Amore) en Juliette (Roméo et Juliette). In 2003 debuteerde ze als Nedda in I Pagliacci en als Marguerite in Faust, een rol die ze sindsdien vaak vertolkt. In 2003 maakte ze ook een studio-opname van Carmen (met dirigent Michel Plasson en haar echtgenoot, Roberto Alagna). Hoewel de rol van Carmen geschreven is voor mezzosopraan, gaf Gheorghiu aan juist met het brede palet van een sopraan de jeugd, sensualiteit en breekbaarheid van de rol tot uiting te kunnen brengen. De opname werd zeer goed ontvangen in de pers.

Discografie

  • Puccini (2005)
  • 25 jaar Koningin Beatrix 1980-2005 (2005)
  • Diva (2004)
  • The essential Angele Gheorghiu (2004)
  • Carmen (2003)
  • Il Trovatore (2002)
  • Mysterium (2001)
  • Requiem (2001)
  • Casta Diva (2001)
  • Tosca (2001)
  • Verdi Heroines (2000)
  • Manon (2000)
  • Live from Covent Garden (2000)
  • La Rondine (2000)
  • La Bohème (1999)
  • Werther (1999)
  • Il Trittico (1999)
  • Roméo et Juliette (1998)
  • My World (1998)
  • Verdi per due (1998)
  • Sir Georg Solti Celebration (1998)
  • L'elisir d'amore (1996)
  • Arias (1996)
  • Duets and Arias (1996)
  • Puccini Experience (1995)
  • La Traviata (1994)