Andy Summers kaarten

Het laatste nieuws over Andy Summers kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Andy Summers beschikbaar.

Bekijk de volledige Andy Summers historie.

artiest informatie

Andy Summers

Ga naar: navigatie, zoeken

Andy Summers

Andy Summers, geboren als Andrew James Somers (Poulton-le-Fylde (Lancashire, Engeland), 31 december 1942) is een Brits musicus en componist. Hij heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de Engelse band The Police. Het instrument waar hij het meest vertrouwd mee is, is de zessnarige elektrische gitaar. Zijn stijl van spelen is bepaald door jarenlange jazz- en klassieke muziekstudies, alsmede door zijn werk in het new age- en rockgenre.

Gedurende zijn jeugd was hij geobsedeerd door piano en gitaar spelen. Op 17-jarige leeftijd stopte hij met school om in een muziekwinkel te gaan werken. Zijn eerste publieke optreden was in de Blue Note Jazz club in Bournemouth, waar hij tussen de hoofdacts mocht spelen. Daar ontmoette hij Zoot Money, een hammondorganist met wie hij nog op school had gezeten. Om aan geld te komen speelde Andy in de grote hotels aan de kust. In 1963 kreeg Zoot een job in London bij Alexis Corner. Andy besloot mee te gaan en niet lang daarna vormden Zoot en Andy de groep Zoot Money's Big Roll Band. Ze traden op als huisbandje in The Flamingo. Ze hadden echter maar één hit: 'Big Time Operator'. Ze veranderden de naam van hun groep in Dantalion's Chariot maar niemand wilde hun platen. Het einde van de band werd ingeluid door een auto-ongeval waarbij Andy lichtgewond werd. Hij speelde wat bij de groep Soft Machine, maar verliet die na een 3 maanden durende tour. Hij kwam terug bij Zoot die toen bij de New Animals speelde. Toen de zanger van de groep besloot om acteur te worden, was ook dit project ten einde. Andy huwde de Californische zangeres Robin Lane en legde zich gedurende drie jaar toe op de studie klassieke gitaar aan de California State University - Northridge. Om aan geld te komen gaf hij ook zelf les. Zijn huwelijk liep op de klippen en Andy besloot terug naar Groot-Brittannië te gaan. Daar werkte hij samen met gewaardeerde muzikanten zoals Tim Rose, Neil Sedaka, Kevin Coyne en vele anderen. In 1976 probeerde Mike Howlett hem bij Strontium 90 te krijgen.

Andy Summers Tribute Telecaster

Andy Summers favoriete gitaar is de Fender Telecaster. In 2007 bracht Fender een 'Andy Summers Tribute Telecaster' uit waarvan maar 250 stuks werden gemaakt. De gitaar is uitgerust met een ingebouwde voorversterker, 1 '63 Custom Tele Singlecoil en 1 '56 Seymour Duncan Humbucker. Ze heeft een tweedelige body en een toets met 21 vintage frets. Ze heeft drie regelaars, 1 voor volume, 1 voor geluid en 1 voor het volume van de ingebouwde voorversterker. De prijs schommelt rond de 13200 euro.

[