Onder kostprijs


Amy Grant kaarten

Het laatste nieuws over Amy Grant kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Amy Grant beschikbaar.

artiest informatie

Amy Grant

Amy Lee Grant (Augusta (Georgia), 25 november 1960) is een Amerikaanse zangeres van gospel- en popmuziek.

Levensloop

Ze heeft drie oudere zussen, Kathy, Mimi en Carol. Zij maakte haar eerste album in 1977. Ondertussen heeft ze 20 albums op haar naam staan. Ook heeft ze aan heel veel projecten mee gewerkt waar ook diverse songs van haar te horen zijn. Ze heeft ook nummers geschreven met Michael W. Smith. Op 19 juni 1982 trouwde ze met Gary Chapman waarmee ze drie kinderen kreeg, Matthew, Millie en Sara. Ze begon als gospelzangeres, maar in 1991 probeerde zij een breder publiek te bereiken met haar album Heart in Motion. Van dat album kwamen 5 singles die in de USA allemaal makkelijk de top 5 in liepen. In 1994 bracht ze het album House of Love en ook dit album werd een grote hit.

In 1999 raakte de reputatie van Amy Grant in christelijke kring beschadigd, omdat ze scheidde van haar man Gary Chapman. Op 10 maart 2000 hertrouwde Amy Grant met countryzanger Vince Gill. Samen hebben zij een dochter, Corrina.

Haar album Legacy (2002) maakte wel weer wat goed. Hierop grijpt zij terug op de gospel. Daarna volgt nog het album Simple Things (2003) en Greatest hits (2004). Amy Grants album Rock of Ages is begin 2005 uitgekomen. In 2006 verscheen Time Again... Amy Grant Live op cd en dvd, een registratie van een live concert met hits van de afgelopen jaren.

Ondertussen heeft Amy Grant meer dan 24 miljoen albums verkocht die platina, dubbel platina en gouden albums opleverden. Vijfmaal won zij een Grammy Award.

Discografie

Muziek

  • Amy Grant (1977)
  • My Father's Eyes (1979)
  • Never Alone (1980)
  • In Concert volume 1 (1981)
  • In Concert volume 2 (1982)
  • Age To Age (1982)
  • A Christmas Album (1983)
  • Straight Ahead (1984)
  • Unguarded (1985)
  • The Collection (1986)
  • Lead Me On (1988)
  • Heart In Motion (1991)
  • Home For Christmas (1992)
  • House Of Love (1994)
  • Behind The Eyes (1997)
  • A Christmas To Remember (1999)
  • Her Greatest Inspirational Songs (2002)
  • Legacy... Hymns & Faith (2002)
  • Simple Things (2003)
  • Greatest Hits 1986-2004 (2004)
  • Rock Of Ages... Hymns & Faith (2005)
  • Time Again... Amy Grant Live (2006)

DVD

  • Greatest Videos 1986-2004 (2004)
  • Time Again... Amy Grant Live (2006)