Onder kostprijs


Amorphis kaarten

Het laatste nieuws over Amorphis kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Amorphis beschikbaar.

Bekijk de volledige Amorphis historie.

artiest informatie

Amorphis

Amorphis is een Finse Heavy Metalband opgericht door Jan Rechberger en Esa Holopainen in 1990. Eerst was het een death metalband maar later produceerde de band muziek die eerder als mainstream kan worden geklasseerd, niettemin met stijgende complexiteit van de muziekstukken.

Amorphis is bekend vanwege hun Engelse vertaling van het Finse epos, Kalevala, als de bron voor hun teksten.

Artiesten

  • Tomi Joutsen - vocalist
  • Esa Holopainen - gitarist
  • Tomi Koivusaari - gitarist
  • Niclas Etelävuori - basgitarist
  • Santeri Kallio - toetsenist
  • Jan Rechberger - drummer

Vroegere leden

  • Pasi Koskinen - vocalist (1996 - 2004)
  • Olli-Pekka Laine - bassist (1992 - 1999)
  • Pekka Kasari - drummer (1996 - 2002)

Discografie

Albums

  • 1992 - The Karelian Isthmus
  • 1994 - Tales from the Thousand Lakes
  • 1996 - Elegy
  • 1999 - Tuonela
  • 2000 - Am Universum
  • 2003 - Chapters (compilatie-cd en -dvd)
  • 2003 - Far from the Sun
  • 2006 - Eclipse

Singles and EPs

  • 1991 - Amorphis
  • 1993 - Privilege of Evil
  • 1994 - Black Winter Day
  • 1997 - My Kantele
  • 1999 - Divinity
  • 2001 - Alone
  • 2003 - Day of Your Beliefs
  • 2003 - Evil Inside

Externe link

  • Amorphis website
  • Nuclear Blast records