Onder kostprijs


Amon Amarth kaarten

Het laatste nieuws over Amon Amarth kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Amon Amarth beschikbaar.

Bekijk de volledige Amon Amarth historie.

artiest informatie

Amon Amarth

Amon Amarth is een vikingmetalband uit Zweden opgericht in 1988. De naam komt van een locatie in J.R.R. Tolkiens Midden-aarde. Het betekent "Doemberg" in de taal Sindarin.

De vijf Zweedse muzikanten staan bekend voor hun symphonic death metal / melodic death metal / viking metal gebaseerd op de sombere Noorse mythologie, met liedjes als "The Arrival of The Fimbul Winter" en "Versus the World".

De band was eerst bekend onder de naam Scum en speelde death metal liedjes en veranderde de naam naar Amon Amarth in 1992 bij de uitgave van het album Once Sent From The Golden Hall. Hun populariteit steeg bij de uitgave van The Arrival of the Fimbul Winter, in 1995 werden er meer dan 1000 demo cd's verkocht in minder dan 12 uur.

Hun laatste album with oden on our side, werd uitgegeven in Zweden in 2006

Band

  • Fredrik Andersson - Drums
  • Olavi Mikkonen - Gitaar
  • Johan Hegg - Vocalen
  • Johan Söderberg - Gitaar
  • Ted Lundström - Basgitaar

Discografie

  • 1998 - Once Sent from The Golden Hall
  • 1999 - The Avenger
  • 2001 - The Crusher
  • 2002 - Versus The World
  • 2004 - Fate Of Norns
  • 2006 - With Oden On Our Side