Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728293031

Vandaag jarig

Alicia Keys (1980)
B-Front (1988)
Thomas Berge (1990)


Alter Bridge kaarten

Het laatste nieuws over Alter Bridge kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Alter Bridge beschikbaar.

Bekijk de volledige Alter Bridge historie.

artiest informatie

Alter Bridge

Alter Bridge is een Amerikaanse rock/metalband.

Drie van de vier leden van deze band (gitarist Mark Tremonti, drummer Scott Philips en bassist Brian Marshall) zijn afkomstig van de band Creed. Myles Kennedy was de zanger/gitarist van de band The Mayfield Four. Waar Creed gezien werd als commerciële grunge, wordt Alter Bridge gezien als 'powerhouse-rock'. De band haalt haar invloeden uit bands zoals Led Zeppelin.

Met de komst van zanger Myles Kennedy heeft het Creed-trio het roer radicaal omgegooid en kiest het met Alter Bridge voor een veel moderner en heavieër geluid inclusief gitaarsolo's. Tremonti wordt als een echte 'old school' gitarist beschouwd. De band bracht een succesvol debuutalbum uit: 'One Day Remains'.

Om de band te introduceren speelde de band in Europa 3 showcases. De tweede showcase was in De Melkweg in Amsterdam met in het voorprogramma Switchfoot. Eigenlijk zou de band en labelgenoot Submersed mee komen. Daarna kwamen ze terug met shows in Utrecht, Tilburg en Fields Of Rock (Nijmegen). Tijdens hun Europese Tournee in november 2005 kwamen ze in Nederland om in Paradiso op te treden. In het voorprogramma zat de band Logan (Britse band). Het is zeer opmerkelijk te noemen dat Alter Bridge zo vaak optrad in Nederland. Dit omdat zij nooit in Nederland waren gekomen in de tijd van Creed.

Op 9 oktober 2007 komt Blackbird, het tweede album van Alter Bridge uit. Ook zal de band dan weer touren door Europa en Amerika.

Bandleden

  • Mark Tremonti - gitaar, zang
  • Brian Marshall - basgitaar
  • Scott Phillips - drums
  • Myles Kennedy - zang, gitaar

Discografie

  • 2004 - One Day Remains
  • 2007 - Blackbird