Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728293031

Vandaag jarig

Alicia Keys (1980)
B-Front (1988)
Thomas Berge (1990)


All Saints kaarten

Het laatste nieuws over All Saints kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van All Saints beschikbaar.

artiest informatie

All Saints

All Saints is een Britse/Canadese popgroep bestaande uit alleen dames, die aanzienlijk commercieel succes behaalden in de jaren negentig. De groep bestaat uit de oprichtster Melanie Blatt en Shaznay Lewis, en de gezusters Nicole en Natalie Appleton. Na een succesperiode van ongeveer 5 jaar ging de band in 2001 na veel conflicten uit elkaar. Echter in 2006 kondigden de leden aan weer bij elkaar te zijn gekomen voor een geheel nieuw album.

Beginperiode

Zowel Melanie als Shaznay begonnen hun carrière als achtergrondzangeressen bij ZTT Recording Studios in de All Saints Road te Londen. In 1993 besloten Mel en Shaz hun talenten te bundelen door middel van een eigen bandje. Niet veel later voegde Simone Rainford zich bij de twee meiden. Volgens Simone hadden de meiden aan de naam Spice gedacht, maar ze vonden uiteindelijk zelf dat die naam niet goed genoeg was. Hierna werd besloten om de band de naam All Saints 1.9.7.5. te geven, een verwijzing naar de straat waar Shaznay en Melanie elkaar hadden ontmoet. 1.9.7.5. was weer een verwijzing naar hun geboortejaar. In 1994 trad het drietal voor de eerste keer in het openbaar op tijdens het Notting Hill Carnaval. Het hoogtepunt van de band was tijdens de Smash Hits Tour van 1995 waar ze voor het eerst een glimp van beroemdheid opvingen en samen met Boyzone, Peter Andre en de Backstreet Boys optraden. Als eerste single verscheen in 1994 het nummer Silver Shadow maar wegens weinig airplay flopte het genadeloos. De muzikale verschillen tussen de meiden zorgde er uiteindelijk voor dat Simone de band in de zomer van 1995 verliet.

Shaznay en Melanie besloten om het als duo verder te proberen in de muziekwereld. Nog datzelfde jaar verscheen de single If You Wanna Party (I Found Lovin') maar ook deze wist - net als de voorgaande single - de charts niet te bereiken. Hierna besloot ZTT Records om niet verder te gaan met het duo. Echter Melanie en Shaznay wilden doorgaan en gingen zelfs op zoek naar een vervanger voor Simone. Na enkele audities, ontmoette Melanies vader Nicole Appleton, die Melanie nog kende van haar school jaren bij Sylvia Young Theatre School. Het was Shaznay die Nicole enthousiast maakte voor de groep. Natalie was in het begin aarzelend om mee te gaan, aangezien ze twee jaar daarvoor Rachel ter wereld had gebracht en ze wilde haar niet in de steek laten, echter haar ouders besloten te helpen bij de opvoeding van de baby en haar de mogelijkheid te geven een carrière te beginnen. Aldus opgericht in mei 1996, ontmoetten de vier meiden Karl Gordon - een voormalig lid van "Outlaw Posse" - met wie ze een demo opnamen voor I Know Where It's At. De volgende taak was een record label te vinden, echter de meeste record labels wilden ze in een Spice Girls equivalent omvormen. Gelukkig kwam de demo terecht bij London Records waar John Benson in november 1996 de deal maakte.

Het eerste succes

In 1997 stormde I Know Where It's At, hun debuutsingle als een kwartet, naar nummer 4 in de Engelse hitlijsten en was uitermate succesvol, echter het was de volgende single, Never Ever (november 1997) die All Saints lanceerde als popsterren en waarvan meer dan één miljoen exemplaren in het Verenigd Koninkrijk werden verkocht. Volgens Ger Tillekens is een reden voor het succes van Never Ever dat het gebaseerd is op de muziek van Amazing Grace en ondanks dat de tekst volledig anders is, wordt het onbewust herkend. Tevens werd in november het debuutalbum van de meiden uitgebracht, simpelweg de titel All Saints met zich meedragend. Meteen al in de eerste week werden er een half miljoen stuks van verkocht in Engeland. De release van het album buiten Groot-Brittannië vond plaats in januari 1998. De band vloog de halve wereld over voor promotie bij radio en televisiestations. In februari vond de uitreiking van de jaarlijkse Brit Awards plaats. All Saints liep de kans om twee awards te winnen. De band werd genomineerd in de categorie Best Video en Best Single en wisten de nominaties te verzilveren. Hiermee werden ze eindelijk als girlband serieus genomen door de Britse media.

In april verscheen een nieuwe single van de band met een dubbele A-kant: Under The Bridge/Lady Marmalade. All Saints wist opnieuw te eerste plaats in de Brits charts te bereiken en ook buiten hun thuisland deed deze single het goed. De zomermaanden van dit jaar stonden voornamelijk in het teken van promotie in Amerika. Met Never Ever scoorde All Saints een hit in de Amerikaanse charts, door op nummer 4 te eindigen. De volgende single in Europa was het - lichtelijk seks-georiënteerde - Bootie Call dat in Engeland de dere nummer 1-hit voor de band betekende. In het najaar stopte Melanie tijdelijk met All Saints, aangezien ze in verwachting was van haar eerste kind. De overige leden gingen al trio verder. Zo deden ze promotie voor de nieuwe single War Of Nerves, die in Engeland nog nr. 7 behaalde in de charts, maar daarbuiten niet echt aansloeg. All Saints had een aantal nominaties ontvangen van de MTV Europe Music Awards, en wisten er (slechts) eentje te verzilveren: die voor Best Breaktrough Act.

Comeback

All Saints startte 1999 met een uitgebreide succesvolle tour door Engeland. Ook werden er plannen gemaakt voor een nieuw album. Melanie - inmiddels bevallen van een dochter - keerde weer terug bij de band, een deed dus ook mee aan de tour. Tevens besloten Nicole, Natalie en Melanie zich dit jaar toe te leggen op een nieuwe uitdaging: acteren. Dave Stewart (frontman van The Eurythmics had de 3 meiden benaderd om mee te werken aan de film Honest die hij zelf zou regisseren. Terwijl Mel, Nic en Nat bezig waren met filmopnames, vulde Shaz haar tijd met het schrijven van nieuwe liedjes. Zo kwam ze medio '99 in aanraking met William Orbit, een succesvolle producer die in 1998 met Madonna aan het album Ray Of Light had gewerkt. Honest was geen succes. De band ging in het najaar weer de studio in om aan nieuwe songs te werken. Het eerste nieuwe materiaal verscheen in januari 2000. Het nummer Pure Shores was de vierde nummer 1-hit in Engeland voor All Saints en tevens verbonden aan de Amerikaanse speelfilm The Beach. Over de hele wereld stonden de meiden weer aan de top. Hierna werd het weer even stil rondom de band, maar in oktober keerde de band terug met een nieuwe single genaamd Black Coffee. Opnieuw een nummer 1 in Engeland en over de gehele wereld weer erg succesvol. Het langverwachtte tweede album Saints & Sinners verscheen in diezelfde periode. De band sloot het jaar goed af met het winnen van een 2e MTV Europe Music Award. Dit keer voor Best Pop.

De Split

Intussen waren er in de band enige strubbelingen ontstaan. De media smulden hiervan en kondigden steeds vaker aan dat All Saints uit elkaar zou gaan. Nicole en Natalie zouden steeds in de knoop liggen met Shaznay en Melanie. Eind februari 2001, begin maart kondigden Shaz, Mel, Nic en Nat het einde van All Saints als groep aan. Plannen voor hun eerste wereldtournee waren hiermee dus voorgoed verleden tijd. Hun laatste single All Hooked Up haalde rond die tijd nr. 7 in Engeland. Na de split zijn de meiden ieder hun eigen weg gegaan. Natalie en Nicole maakten een album onder de naam Appleton maar hadden daar weinig succes mee. Evenals Melanie en Shaznay, die beiden een solocarrière begonnen, maar het succes van All Saints niet konden overtreffen.

De Reünie

Op 30 september 2005 werden de groepleden gefotografeerd terwijl ze lachend de London Ivy verlieten, dus de ruzie bleek bijgelegd. Enkele malen werd door de media aangegeven dat All Saints de draad als band weer had opgepakt. Echter, deze berichten werden nooit de leden zelf bevestigd. Tot 2006, toen bekend werd dat de meiden een nieuw platencontract hadden getekend met Parlophone Records, onderdeel van EMI Music. 6 november 2006 was de dag waarop All Saints als band haar comeback maakte met de release van de single Rock Steady. Het behaalde #3 in Engeland waarmee werd bewezen dat houdbaarheidsdatum van de band nog lang niet verstreken was. Het nieuwe album Studio 1 (de titel is een verwijzing naar de studio waar de meiden elkaar voor het eerst ontmoetten sinds hun break in 2001) verscheen op 13 november. Hoewel het in de Britse albumlijst teleurstellend binnen kwam op #40 en in de weken erna alleen maar daalde, bleef Rock Steady wel lang in de singles-lijst staan. Voor februari 2007 stond de release van de nieuwe single Chick Fit gepland. Uiteindelijk werd het nummer alleen te koop op het internet aangeboden, waardoor het de charts niet wist te bereiken. Begin maart werd bekend dat platenlabel Parlophone de All Saints heeft gedumpt wegens de tegenvallende verkoopresultaten. Wat er nu precies gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Naar verluid gaan er berichten rond dat de band alle rechten rondom het nieuwste album heeft opgekocht, zodat de meiden in staat zijn om de cd te promoten. Er kunnen zelfs nieuwe singles van worden uitgebracht. Echter, dit staat nog niet vast.

Discografie

Albums

Albums met hitnoteringen in de Nederlandse Album Top 20/50/100
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
All Saints24-11-19977-2-1998855 
The Remix Album29-12-1998 - Remixalbum
Saints & Sinners14-10-200021-10-20001610 
All Hits5-11-2001 - Verzamelalbum
Studio 1> 13-11-2006    

Singles

Singles met hitnoteringen in de Nederlandse Top 40
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Silver Shadow2-1995niet in NL  als All Saints 1.9.7.5.
Let's Get Started4-1995niet in NL  als All Saints 1.9.7.5.
If You Wanna Party25-9-1995niet in NL  als All Saints 1.9.7.5.
I Know Where It's At18-8-199727-9-1997333 
Never Ever10-11-199720-12-1997419 
Under The Bridge/Lady Marmelade27-4-19989-5-1998126 
Bootie Call31-8-199819-9-199859 
War Of Nerves23-11-1998 tip  
Pure Shores26-2-200012-2-2000910 
Black Coffee14-10-20007-10-200097 
All Hooked Up27-1-2001 tip  
TwentyFourSeven17-9-2001 - The Artful Dodger met Melanie Blatt
Rock Steady6-11-200625-11-2006383 
Chick Fit2007   Tweede single van Studio 1 wordt in 2007 verwacht
^  Vermeld omdat de single tevens op de All Hits album verschenen.
Singles met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop 50
TitelDatum van
release
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Rock Steady6-11-200625-11-200642*3 

Andere uitgaven

  • All Saints - The Video
  • All Saints - The DVD
  • Honest soundtrack