Aanbiedingen

Onder kostprijs


Kalender

 <<  < dec. 2018 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
1617
18
19
2425

Vandaag jarig

Axwell (1977)
Christina Aguilera (1980)
DMX (1970)
Uli Jon Roth (1954)


Albion Country Band, The kaarten

Het laatste nieuws over Albion Country Band, The kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Albion Country Band, The beschikbaar.

artiest informatie

The Albion Band

The Albion Band, (ook korte tijd bekend als The Albion Country Band) was een Engelse folkband.

De band ontstond in April 1972 door toedoen van Fairport Convention en Steeleye Span oprichter Ashley Hutchings. Eerst kwam Dave Mattacks van Fairport Convention er bij, en later in dat jaar Richard Thompson en Linda Thompson. In August 1973 kwam hun solo-album Battle of the Field uit. Hun andere album Rise Up Like the Sun - werd uitgebracht onder de nieuwe naam The Albion Band. Na de herfst van 2002 hield The Albion Band er na dertig jaar musiceren mee op.

Voormalige leden van de band zijn: Phil Beer, Martin Carthy, Shirley Collins, John Kirkpatrick, Chris Leslie, Cathy Lesurf, Dave Mattacks, Julie Matthews, Simon Nicol, Ric Sanders, John Tam Hun, Richard Thompson and Chris While.

Discografie

  • Battle of the Field (1976) - The Albion Country Band

Daarna onder de naam The Albion Band

  • The Prospect Before Us (1977)
  • Rise Up Like the Sun (1978)
  • The BBC Sessions (1978)
  • Lark Rise to Candleford (1980)
  • Light Shining (1982)
  • Shuffle Off (1983)
  • Under the Rose (1984)
  • Stella Maris (1987)
  • Live at the Cambridge Folk Festival (1987)
  • Give Me A Saddle I'll Trade You A Car (1989)
  • The Best of 1989/90 (1990)
  • In Concert (1993)
  • Acousticity (1993)
  • Captured (1994)
  • Albion Heart (1995)
  • Demi Paradise (1996)
  • The Acoustic Years 1993 - 1997 (1997)
  • Happy Accident (1998)
  • Before Us Stands Yesterday (1999)
  • Christmas Album (2000)
  • The HDT Years (2000)
  • An Evening With (2002)
  • An Albion Christmas (2003)