Kalender

 <<  < jun. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2
3456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vandaag jarig

-


Alan Davies kaarten

Het laatste nieuws over Alan Davies kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Alan Davies beschikbaar.

Bekijk de volledige Alan Davies historie.

artiest informatie

Alan Davies is een van de grootste comedians van Engeland. Hij begon in 1988 in de lokale comedyclubs en werd al snel bekroond tot best Young Comic door Time Out. Net als Bill Bailey is Davies gevat, charismatisch en heeft hij een schat aan comedyervaring. Hij wisselt vreemde gedachtes af met ijzersterke grappen over herkenbare situaties. In 1994 won hij een Edinburgh Festival Critics Award en werd een van de bekendste comedians in de UK.

Vervolgens concentreerde Alan Davies zich op TV-werk. Hij speelde de hoofdrol in de razendpopulaire BBC-serie Jonathan Creek. De serie had gigantisch hoge kijkcijfers en werd onderscheiden met vele awards, waaronder een BAFTA en een National TV award. Ook speelde Davies rollen in Bob & Rose, The Brief en Whites.

Inmiddels is Alan Davies vooral bekend als vast panellid in de BBC-spelshow QI. Vanaf het eerste seizoen in 2003 tot op de dag van vandaag is hij de snelle, geestige comedian die samen met Stephen Fry een van de aansprekende gezichten van het programma is.

Na een periode van 12 jaar ging Alan Davies 2 jaar geleden weer de planken van de Engelse theaters op met de show Life Is Pain. De critici en het publiek waren lyrisch. De toonaangevende comedysite Chortle schreef: "A well-rounded and hilarious showÖ A wonderful return to stand-up." De tour werd twee maal verlengd en hij verkocht ook zalen in AustraliŽ en Nieuw Zeeland uit.

Inmiddels tourt Davies met de splinternieuwe voorstelling Little Victories, en komt die show ook in Amsterdam spelen. Kaarten voor de show in Amsterdam zijn vanaf dinsdag 21 oktober te koop.