Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021222324
25
262728293031

Vandaag jarig

Alicia Keys (1980)
B-Front (1988)
Thomas Berge (1990)


Alamo Race Track kaarten

Het laatste nieuws over Alamo Race Track kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Alamo Race Track beschikbaar.

artiest informatie

Alamo Race Track

Alamo Race Track is een alternatieve rock band uit Amsterdam. De band heeft twee albums uitgebracht, waarvan Black Cat John Brown uit 2006 de meest recente is. Met het titelnummer van dit album scoorde de band een hit op de website YouTube.

Biografie

Redivider (2001-2002)

Redivider is de voorloper van Alamo Race Track. Deze band wint in 1999 de Grote Popprijs en brengt in 2000 het album All Dressed Up uit. Redivider verschijnt in diverse nationale TV uitzendingen (de Plantage, TMF) en speelt een groot aantal shows in het land. In 2001 echter verlaat toetsenist Diederik Nomden de band. De overgebleven bandleden besluiten de band voort te zetten, maar dan wel onder een andere naam. Dit aangezien het bandgeluid aanzienlijk anders is zonder Nomden. Na korte tijd onder de naam Morning Star te spelen wordt uiteindelijk gekozen voor de naam Alamo Race Track. Onder deze naam beginnen David Corel (bas, zang), Guy Bours (drums), Len Lucieer (gitaar) en Ralph Mulder (zang, gitaar) nieuwe demo nummers op te nemen.

Nadat de band Daryll-Ann support in begin 2002 besluit Excelsior Recordings om de band te tekenen. De band begint hierna met het opnemen van hun debuutalbum met producer Frans Hagenaars.

Birds at Home (2003-2005)

In januari van 2003 speelt Alamo Race Track op Noorderslag. De pers is enthousiast, onder andere 3voor12 en OOR schrijven positieve recensies. De band wint tevens een Essent Award . In juni worden de opnamen voor hun eerste album afgerond.

Birds at Home wordt uitgebracht op 1 September 2003. Ter ondersteuning van het album tourt de band uitgebreid door binnen- en buitenland. Alamo Race Track speelt onder ander op The Music in My Head en Lowlands. Tevens speelt de band op The City in Manchester en de MusicWorks showcase in Glasgow.

Tijdens een optreden op het South by South West festival in Austin, Texas wordt de band gespot door Fargo Records. Deze ontmoeting leidt tot een licensing deal voor Frankrijk waarmee Birds at Home ook in dat land wordt uitgebracht. Fargo brengt het album uit in het begin van 2005. In navolging van deze release tourt de band door Frankrijk. Vrijwel alle shows van deze tour zijn uitverkocht.

Black Cat John Brown (2006-heden)

Medio 2006 beginnen de opnames voor Black Cat John Brown. Net als het eerste album vinden de sessies plaats in de SSE Studio onder begeleiding van Frans Hagenaars. Ter ere van het tien-jarige bestaan van Excelsior Recordings, het platenlabel van de band, wordt er een speciaal kleedkamerconcert gegeven in Tivoli in Utrecht. Een filmpje van dit optreden belandt op de videowebsite YouTube. Binnen twee weken bekijken meer dan 170.000 mensen de clip. Dit succes vertaalt zich in een grote hoeveelheid media exposure, met items in NOVA en De Wereld Draait Door.

Het album Black Cat John Brown wordt in oktober uitgebracht en wordt zowel door de muziekpers als door het publiek goed ontvangen. Er is een groot aantal lovende recensies en de initiële verkoopcijfers zijn veelbelovend. Hieropvolgend bereikt het album de eerste plaats in de Scherpe Rand van Platenland, de alternatieve hitlijst van muziekblad OOR.

In december maakt de band onderdeel uit van de Fine Fine Music tour. Samen met labelgenoten Ghost Trucker, Spinvis, Do-The-Undo en El Pino and the Volunteers doet Alamo Race Track de grote poppodia in Nederland aan.

De band opent in 2007 met een optreden op het Noorderslag-festival in Groningen. Begin januari neemt de band ook haar eerste muziekvideo op voor het nummer The Northern Territory.

Na het optreden op Noorderslag op 13 januari, staat de rest van januari en februari in het teken van optreden in het buitenland. Alamo Race Track oogst veel lof op het De Nachten festival in Antwerpen. Vervolgens tourt de band drie weken door Frankrijk. In navolging op de Birds at Home tour in dit land is deze concertreeks zo mogelijk nog succesvoller. De band speelt vrijwel alleen voor uitverkochte zalen en verschijnt in diverse media.

Discografie

Studio albums

  • Birds at Home (2003)

Excelsior Recordings / EXCEL96063

  • Black Cat John Brown (2006)

Excelsior Recordings / EXCEL96118