Onder kostprijs


Al Jarreau kaarten

Het laatste nieuws over Al Jarreau kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Al Jarreau beschikbaar.

Bekijk de volledige Al Jarreau historie.

artiest informatie

Al Jarreau

Alwyn Lopez "Al" Jarreau (Milwaukee, Wisconsin, 12 maart 1940) is een Amerikaans jazz- en popzanger. Al Jarreau staat bekend om zijn vaak geïmproviseerde scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen, waaronder gitaar en percussie. Hij is de enige zanger die Grammy Awards heeft gewonnen in drie categorieën: Jazz, R&B en Pop.

Als zoon van een predikant krijgt hij de eerste zangervaringen in het kerkkoor. Hij studeert eerst psychologie aan het Ripon College, waar hij 's avonds optreedt in een zanggroep genaamd "The Indigos". In 1962 studeert hij af, en gaat hij "Vocational Rehabilitation" studeren aan de Universiteit van Iowa. Hierna gaat hij werken als welzijnswerker, maar later besluit hij professioneel zanger te worden. In Californië treedt hij met een jazztrio, onder leiding van George Duke, op in kleine clubs. Zijn eerste album wordt in 1965 uitgebracht. Eind jaren zestig doet hij enkele tv-optredens, waaronder bij Johnny Carson.

In 1975 wordt hij ontdekt door een talentscout van Warner Brothers. Datzelfde jaar wordt het album We Got By uitgebracht. Het album wordt goed ontvangen door critici en geeft hem internationale faam. Ook Glow uit 1976, zijn tweede album, doet het goed. Al Jarreau breekt pas echt door met zijn derde album, Look to the Rainbow uit 1977 waarop onder andere een uitvoering van "Take Five" staat. Breakin' Away (1981) is zijn best verkochte album. Op dit album staat de hit "Roof Garden" en staat het nummer "We're in This Love Together".

Al Jarreau zingt en componeerde ook het thema in van de populaire Amerikaanse televisieserie "Moonlighting" en is te horen op "We are the World" als onderdeel van USA for Africa. In 1996 speelt hij de rol van Teen Angel in een Broadwayversie van Grease. In 2001 krijgt hij een ster in de Hollywood Walk of Fame. Al Jarreau is een regelmatig terugkerende gast op het North Sea Jazz Festival.

Discografie

  • We Got By (1975)
  • Glow (1976)
  • Look to the Rainbow (1977)
  • All Fly Home (1978)
  • This Time (1980)
  • Breaking Away (1981)
  • Jarreau (1983)
  • High Crime (1984)
  • L is for Lover (1986)
  • Heart's Horizon (1988)
  • Heaven and Earth (1992)
  • Tenderness (1994)
  • All or Nothing at All (1998)
  • All of my Love (1998)
  • Tomorrow Today (2000)
  • All I Got (2002)
  • Accentuate the Positive (2004)
  • Givin' it up (samen met George Benson) (2007)
{{{afb_links}}}