Kalender

 <<  < jun. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1
2
3456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vandaag jarig

-


Airwave kaarten

Het laatste nieuws over Airwave kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Airwave beschikbaar.

artiest informatie

Airwave (Laurent Véronnez)

Laurent Véronnez (1978), ook wel bekend onder zijn pseudoniem Airwave, is een Belgische trance-DJ, producer en labeleigenaar.

Biografie

Laurent Véronnez was al op jonge leeftijd actief in de trance-wereld. In 1997 bracht deze Brusselaar zijn eerste producties uit op het label Bonzai Records, wat aanleiding gaf om met de beste artiesten van dat label te gaan samenwerken.

Sindsdien zette Véronnez een groot aantal producties op zijn naam (anno 2006 ruim 400), die hij onder verschillende pseudoniemen uitbracht. Hiervan is "Airwave" zonder twijfel zijn bekendste solo-project, en in 2000 besliste hij om ook plaatjes te gaan draaien onder dit alias. Zijn producties werden gedraaid door de bekendste DJs ter wereld, waaronder DJ Tiësto, Armin van Buuren, Paul Oakenfold, Ferry Corsten, Judge Jules, Sasha, John Digweed, Chris Fortier, Dave Seaman en Seb Fontaine.

Binnen de wereld van de dance muziek is Véronnez zeer veelzijdig. Hoewel hij zich tegenwoordig richt op progressive trance, kan hij dus evengoed kletterende techno als rustige chill out-producties verzorgen.

Dit alles, tezamen met de vele licenties die hij heeft verworven voor dance compilaties zoals Global Underground, Gatecrasher, Ministry of Sound, Trance Nation, Godskitchen, en vele DJ compilaties (waaronder de Magik reeks van Tiësto of de Coldharbour Sessions van Markus Schulz), maakten van hem wereldwijd één van de meest respectabele artiesten in de huidige club scene.

De deur stond voor Véronnez al gauw open om samen te werken aan producties met andere grote namen binnen de dance wereld waaronder M.I.K.E, Armin van Buuren, DJ Tiësto, Markus Schulz, Above and Beyond, Andy Moor, en vele anderen.

In 2001 kwam Airwave’s DJ carrière definitief van de grond met verschillende optredens in de beste clubs in het Verenigd Koninkrijk en later in vele andere clubs wereldwijd. Kort daarna, op het einde van 2002, bracht hij zijn eerste Airwave album "I want to Believe" uit. Twee jaar later, in 2004, werd het album heruitgebracht in een 2 CD versie.

Na tien jaar werken aan zijn carrière als DJ en producer is Véronnez inmiddels ook de co-eigenaar geworden van het Bonzai/Banshee Worx label.

Aliassen

Attack, Blue Velvet, Cloud 69, Cosmic Junkie, Green Martian (The), Indoctrinate, L-Vee, Larry Laffer, Laurent Véronnez, Lolo, Magnetix, Meridian, North Pole, Nova, Oddworld, PLG, Symphony Of Drums, V-One, V-Three, V-Two, Velvet Girl, Worf

Projecten

Antidote, B4, Body-Shock, Bunkerz, Cape Town, E.N.E.R.G.Y., Extended Mirror, Fire & Ice, Groove Syndicate, Lounge (The), Montera, Planisphere, Rebelgrooves, Red Sign, Squad, Ultra Vibe, Yamakasi