Kalender

 <<  < apr. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
5
67891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Vandaag jarig

G-Spott (1976)
Netsky (1988)
Pharrell Williams (1973)
Robert Glasper (1975)


Agnelli & Nelson kaarten

Het laatste nieuws over Agnelli & Nelson kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Agnelli & Nelson beschikbaar.

artiest informatie

Agnelli & Nelson

Review:

Vraag de man in de straat die op een doordeweekse dag met een boodschappentas door de Beurstraverse loopt naar de naam ‘Agnelli & Nelson’, en een welgemeend ‘Wie?!’ zal je te beurt vallen. Gelukkig schijf ik dit epos niet voor willekeurige winkelaars maar voor doelbewuste danceliefhebbers. Ook daarvan zal een deel niet direct opdissen dat het tweetal bestaat uit de Noord Ierse heren Christoper James Agnew en Robert Frederick Nelson. Maar wel zullen zij de naam Agnelli & Nelson kennen van diverse trance hits als 'Everyday', 'El Nino', 'Sleeping in airports' en 'Holding on to nothing'. Of dan toch zeker van hun grote recente remixsucces: John O'Callaghan's ‘Big sky’ werd er een wereldwijde klapper door. Agnelli & Nelson vormen al sinds 1997 een productie- en DJ-duo dat bekend staat om hun energieke trance sound. Aliassen waaronder zij hun producties hebben uitgebracht zijn onder meer A&N project, Green Atlas, Afterburn, Cortez en uiteraard Agnelli & Nelson. De mannen stonden al vijf keer in de Engelse Top 30, werkten samen met onder andere Solarstone en Chicane en hebben remixen gedaan voor de allergrootste namen als U2 en Armin van Buuren. Na respectievelijk Signum, Aly & Fila, Sean Tyas, John O'Callaghan, Robert Nickson en M.I.K.E. ligt voor deel 7 van Trance World de bal bij Agnelli & Nelson. Hoeveel muzikaal geluk veroorzaken zij met dit geluksgetal?

You find yourself alone

Bij de eerste luisterbeurt verkijk ik me even op de ‘stevigheid’ van Agnelli & Nelson. Want al bij de tweede track van de eerste cd wordt zoveel gas gegeven, dat ik me afvraag of de heren hun kruit niet te vroeg verschieten. Maar nee hoor, Agnelli & Nelson hebben kruit genoeg en blijven schieten! ‘Amber morning’ van Far & Away vormt de locomotief van een sneltrein aan bonkende en rollende trance producties die op aangename wijze voorbij komt rijden. Aan boord daarvan bevinden zich twee conducteurs, te weten Estiva (Steven Baan) en held John O’Callaghan, die elk met twee tracks leiding geven aan deze mix. De machinisten A&N zelf bewaren hun bijdrage voor de tweede schijf. Tot de hoogtepunten van deze eerste set behoort in ieder geval niet de overgang van track 2 naar 3, maar wel een paar hele fijne fantastische zweefbreaks in platen als ‘Leap of faith’ van Andy Tau, ‘Liquidity’ van Paul Miller in de Suncatcher remix en ‘Ra’i reva’ van Yans. Dan noem ik ze nog niets eens allemaal, want TW7 grossiert erin! Track 10 en 11, ook zo magnifiek. En luister naar het gruwelijk mooie en langgerekte ‘Using me using you’ van Luke Terry en je weet waarom ik hier nooit maar dan ook nooit genoeg van zal krijgen.

I won’t bite unless you ask

Het rijden van de sneltrein wordt denderen op de tweede cd. Die set bevat nog meer tempo, nog steviger basslijnen en nog hardere beats. Opener ‘Aviator’ van Robbie Nelson zelf laat niets aan onduidelijkheid over, stoelriemen vast en opstijgen maar! Voor het beschrijven van het geniale ‘Everything’ van Vast Vision ging ik al eens een blogje om. Deze tweede set gaat heerlijk hard met beukende bijdragen van Activa, John Askew (schitterend stukje waarmee de beat er na de break weer in komt) en Kane Nelson. De mixende heren houden er de vaart vreselijk lekker in! Met ‘Panama’ van Neal Scarborough valt er zelfs te genieten van een onvervalste UK hardhouse track. Al dien ik dat tegenwoordig psy trance te noemen. Hoe dan ook, deze editie van Trance World ligt duidelijk in het verlengde van de delen die voor rekening kwamen van Aly & Fila en Sean Tyas. De stevige en snelle hoek dus! Niet voor niets komen de Egyptische helden zelf drie keer aan bod, met twee remixen en een eigen track, verrassend genoeg het alweer wat gedateerde ‘Lost language’. Maar gedateerd (2007) of niet, het blijft een geweldige plaat die prima past in dit rijke aanbod van opzwepende clubknallers. De afsluiter daarvan is ‘Gravity’ van de hand van onze gastheren, in de dampende club edit en hoor die geweldige onvervalste Britse stem van Phil Wolsey. Laat mij je zeggen dat die zwaartekracht hier niets meer helpt, ik ben al lang van de grond los. Wat een set!

Rollercoaster

Agnelli & Nelson mixten Trance World 7 tot een ‘rollercoaster edition’ van deze topserie. Vooral trancefans die van gas op de plank houden zullen zich met deze twee energieke cd’s prima vermaken. Een rechtgeaard Rotterdammer als ik noemt de Beurstraverse uit de inleiding gewoon de Koopgoot. Even recht voor zijn raap betitel ik deze release als een teringvette trancecompilatie!