Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627
28
293031

Vandaag jarig

Andrea Berg (1965)
Angela Winbush (1955)
Anthony Hamilton (1971)
Brian Fallon (1980)
Frédérique Spigt (1957)
J. Cole (1985)
Maluma (1994)
Mario Biondi (1971)
Rakim (1968)
Ramsey Nasr (1974)
Sarah McLachlan (1968)


African Festival, The kaarten

Het laatste nieuws over African Festival, The kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van African Festival, The beschikbaar.

Bekijk de volledige African Festival, The historie.

artiest informatie

African Festival

Het Afrika Festival Delft werd in 1983 voor het eerst georganiseerd door Oko Drammeh uit Delft, die samen met de Stichting Afrika Festival Delft het initiatief nam. In de periode van 1983 tot 2000 betraden vele Afrikaanse artiesten de diverse podia. In 2000 verzocht de toenmalige stichting Arno Bos om de programmering voor de toekomst in handen te nemen.

Na een aantal jaren werd de organisatie overgenomen door de Vereniging Afrika Netwerk, die samen met Cordaid zorgde voor een verbreding van het draagvlak. Nadat om organisatorische redenen de vereniging verstek moest laten gaan in 2005 en 2006, besloot de Stichting Sankofa in goed overleg met de Vereniging Afrika Netwerk en met steun van Oxfam Novib de organisatie in handen te nemen. Dit resulteerde in een verbreding van het programma aanbod met groepen uit o.a. het Caribische gebied.

The Hague African Festival

Stichting Sankofa was zeer verheugd toen eind 2008 de Gemeente Den Haag liet weten geinteresseerd te zijn in een Afrikaans festival in Den Haag.
Den Haag is een internationale multiculturele Hofstad en biedt veel meer mogelijkheden aan geschikte locaties en de kennis die er voorhanden is op het gebied van evenementen en festival. Als locatie is gekozen voor het Zuiderpark, waar ook andere culturele activiteiten als Parkpop en Milan, plaatsvinden.

In Den Haag kan het Afrika festival groeien en deze groeipotentie is niet alleen kwantitatief door het aantal bezoekers, maar ook kwalitatief door de verschillende neven activiteiten die het Afrika festival biedt, zoals activiteiten voor kinderen, een VIP dorp waarbij ontmoetingen met expats , ambassades , Haagse burgers en stadsbestuurders zullen plaatsvinden.
The Hague African Festival biedt een veelkleurig en uitnodigend venster op het Afrika van vandaag, met als focus de rijkdom van het Afrikaanse culturele erfgoed en de hedendaagse ontwikkelingen binnen de Afrikaanse culturen. Er wordt sterk ingezet op een representatieve programmering van Afrikaanse muziek, met oog voor traditie en vernieuwing. In de festivalopzet is er voor gekozen om de bezoeker ‘the African way of life’ te doen ondergaan. The Hague African Festival is een vanzelfsprekende en gastvrije ontmoetingsplek voor alle bewoners van Den Haag: een internationaal topevenement voor een internationale stad, waarmee deze stad zich nog nadrukkelijker op de culturele wereldkaart plaatst.

De productie en promotie van het festival wordt dit jaar door Stichting Sankofa verzorgd. Het heeft daarvoor de hulp van deskundigen ingeroepen. Hoofdprogrammeur is Ylanga Blinker van A-C Productions.