Aanbiedingen

Onder kostprijs


Kalender

 <<  < dec. 2018 >   >>
ZMDWDVZ
1
2345678
9101112131415
1617
18
19
2425

Vandaag jarig

Axwell (1977)
Christina Aguilera (1980)
DMX (1970)
Uli Jon Roth (1954)


Africa Bambaataa kaarten

Het laatste nieuws over Africa Bambaataa kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van Africa Bambaataa beschikbaar.

artiest informatie

Afrika Bambaataa

Afrika Bambaataa (New York,17 april 1957) wordt tot één van de belangrijkste artiesten gerekend die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de elektronische muziek.

Afrika Bambaataa werd in 1960 in de Bronx (New York) geboren als Kevin Donovan. Op jonge leeftijd was hij als oprichter en lid betrokken bij de straatbende 'The Savage Seven'. Na een explosieve groei van deze bende werd de naam veranderd in 'Black Spades', en Donovan werd Division Leader.

Een bezoek aan Afrika zou zijn leven ingrijpend veranderen. Allereerst veranderde hij zijn naam in Afrika Bambaataa Aasim. Deze naam komt uit de speelfilm 'Zulu' (met Michael Caine) waarin de Zulu-krijgers dapper weerstand bieden tegen het Britse leger. Als Bambaataa probeerde hij zijn leidende rol zodanig te gebruiken dat het een wat positiever effect op de samenleving zou hebben. Dit leidde onder andere tot de oprichting van een groep politiek bewuste kunstenaars' onder de naam The Organization' (later 'The Zulu Nation'). Geinspireerd door DJ Kool Herc organiseerde Bambaataa halverwege de jaren zeventig de zogenaamde 'block party's' (wijkfeesten) in de Bronx, en hij stond al snel bekend als één van de beste dj's in het circuit.

Afrika Bambaataa bracht in 1982 het toen revolutionaire nummer "Planet Rock" uit, één van de eerste hiphop hits (gebaseerd op de elektronische Krautrock van Kraftwerk) waarmee hij de basis legde voor een carrière als soloartiest. Het was tevens het eerste nummer binnen het muziekgenre dat later electro funk zou gaan heten. In 1982 organiseerde Bambaataa ook de allereerste Europese hiphop-tour met een groep bekende rappers en graffiti-kunstenaars.

Afrika Bambaata wordt door sommigen gezien als de bedenker van de term 'Hiphop', hoewel anderen van mening zijn dat het een andere dj moet zijn geweest. Of Bambaata de benaming bedacht of niet, één ding is zeker: hij is degene die voor het eerst de vier Hiphop-elementen bedacht onder het motto "vecht met creativiteit, niet met wapens":

  • Rap / MC-ing
  • Breakdance
  • Dj-ing
  • Graffiti

Discografie

LPs

  • 1986 Planet Rock - The Album (Tommy Boy Records)
  • 1986 Beware (The Funk Is Everywhere) (Tommy Boy Records)
  • 1987 Death Mix Throwdown (Blatant)
  • 1988 The Light (EMI America)
  • 1991 The Decade of Darkness 1990-2000 (EMI Records USA)
  • 1996 Jazzin' by Khayan (ZYX)
  • 1996 Lost Generation (Hot)
  • 1996 Warlocks and Witches, Computer Chips, Microchips and You (Profile)
  • 1999 Return to Planet Rock (Berger Music)
  • 2000 Hydraulic Funk (Strictly Hype)
  • 2004 Dark Matter Moving at the Speed of Light (Tommy Boy)

Compilations

  • 1997 Zulu Groove Hudson Vandam (Compilation)
  • 1999 Electro Funk Breakdown (DMC)
  • 2001 Electro Funk Breakdown (DMX) (Compilation)
  • 2001 Looking for the Perfect Beat: 1980-1985 (Tommy Boy) (Compilation)

EPs en 12"s

  • 1992 Don't Stop... Planet Rock (The Remix EP) (Tommy Boy) (EP)
  • 1993 Zulu War Chant (Profile) (12")
  • 1993 What's the Name of this Nation?... Zulu Profile (12")
  • 1994 Feel the Vibe DFC (12") (with Khayan)
  • 1998 Agharta - The City of Shamballa (Low Spirit) (12") (samen met Westbam)