Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
192021
22
232425
262728293031

Vandaag jarig

Bart Claessen (1980)
Dj Jazzy Jeff (1965)
Lizz Wright (1980)
Malcolm McLaren (1946)
Michael Hutchence (1960)
Sam Cooke (1931)


A Nightmare kaarten

Het laatste nieuws over A Nightmare kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van A Nightmare beschikbaar.

Bekijk de volledige A Nightmare historie.

artiest informatie

A Nightmare in Rotterdam

A Nightmare in Rotterdam is een hardcorefeest georganiseerd door UDC en Mid-town. Op het feest wordt voornamelijk Early Rave of ook wel Early Hardcore genoemd, Hardcore, Industrial Hardcore en zogenoemde Oldschool Hardcore gedraaid. Het muziekfestival wordt gehouden in het Rotterdamse evenementenhallen Ahoy.

Het feest werd voor de eerste keer in 1992 gehouden in het Parkzicht, Rotterdam. Toen heette het nog "A Nightmare at the park". Op 14 augustus 1993 is het evenement verhuisd naar de Energiehal in Rotterdam, en kreeg het haar officiële naam: "A Nightmare in Rotterdam". A Nightmare was zo populair dat het bijna maandelijks gehouden werd, maar na 9 succesvolle editie's in deze zelfde Energiehal stopte het feest plotseling in 1995.

Na bijna tien jaar weg te zijn geweest kwam in 2004 het feest terug met: 'A Nightmare in Rotterdam: The Legend Returns' op 28 februari 2004. Deze editie was zo succesvol dat hetzelfde jaar op 11 december een tweede editie kwam 'Never Sleep Again'. Aanwezig waren onder meer Darkraver, Masters of Ceremony, Neophyte, Nosferatu, Panic, Rob & Mc Joe, The Stunned Guys en Tommyknocker. In 2005 werd het festival van A Nightmare in Rotterdam op 17 december gehouden, dit keer de editie 'Welcome to Wonderland'. Aanwezig waren onder meer Angerfist, Bodylotion a.k.a. Neophyte , Claudio Lancinhouse, Darkraver, Darkvizion, DJ Paul Elstak, Endymion, Evil Activities, DJ Gizmo, J.D.A., Jappo, DJ Neophyte, Omar Santana, Ophidian, Outblast, Panic, Tha Playah, Predator, Scott Brown, Stanton, Vince, Waxweazle en 'S'Pete.

Op 16 december van 2006 was er de editie 'Enter the Timemachine' waar maar één zaal geopend was en het de bedoeling was de bezoekers terug te nemen (zoals de titel al zegt) naar de tijd van vroeger, de tijd van de Energiehal, de tijd dat ze niet hoefde te kiezen tussen alle andere substijlen van de Hardcore en de vele DJ's. Op dit festival werd vooral Present Hardcore en Early Hardcore gespeeld, en vond plaats in het Sportpaleis van Ahoy. Dit dankzij het afgelasten van de concerten van Frans Bauer omdat deze met poliepen te kampen had. De organisatoren, Mid-Town Records en UDC, vonden dit een ideale locatie omdat dit nog meer het gevoel van de energiehal gaf i.v.m. de tribunes die open bleven voor het publiek en het geluid viel hier beter af te stemmen. Het decor bestond uit een tijdmachine waar de DJ's het evenement binnen traden en was van beide kanten voorzien van een groot scherm. Er waren drie verschillende DJ boots, één voor de Present Hardcore sets, één voor de Early Rave sets en één voor de liveacts.

A Nightmare Outdoor

In 2005 werd er ook een outdoor editie georganiseerd, genaamd: ' A Nightmare Outdoor' die op 28 mei in Hoek van Holland op het strand plaatsvond. In 2006 vond dit festival voor de tweede keer plaats maar door problemen met de vergunningen in Hoek van Holland werd dit festival nu gehouden op 9 september op het Recreatieoord Binnenmaas in de Hoeksche Waard, vlakbij Rotterdam. Na afloop van deze editie waren er ook klachten. Deze klachten gingen voornamelijk over de 'brandende' kruizen die ter decoratie op het festival terrein stonden en over de geluidsoverlast.

Dit betekende overigens niet dat dit ook meteen de laatste keer was op Binnenmaas. Op 15 september 2007 vond het festival voor de 2e keer plaats op recreatiegebied Binnenmaas. Dit was tevens de laatste keer, want door een resolutie van de gemeente Binnenmaas zullen er nooit meer nachtelijke evenementen worden gehouden op recreatiegebied Binnenmaas, de organisatie moest dus opzoek naar een andere locatie voor dit evenement. In 2009 had de organisatie een nieuwe locatie gevonden: 'Evenemententerrein Luttenberger' in Hellendoorn. Omdat er in 2008 geen Nightmare Outdoor was, hebben ze in mei 2009 extra groot uitgepakt. Op dit moment staat de nieuwe 'Nightmare Outdoor' geplant op zaterdag 8 mei 2010 wederom op het 'Evenemententerrein Luttenberger'.