Onder kostprijs


Kalender

 <<  < jan. 2020 >   >>
ZMDWDVZ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627
28
293031

Vandaag jarig

Andrea Berg (1965)
Angela Winbush (1955)
Anthony Hamilton (1971)
Brian Fallon (1980)
Frédérique Spigt (1957)
J. Cole (1985)
Maluma (1994)
Mario Biondi (1971)
Rakim (1968)
Ramsey Nasr (1974)
Sarah McLachlan (1968)


A Nightmare in Rotterdam kaarten

Het laatste nieuws over A Nightmare in Rotterdam kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van A Nightmare in Rotterdam beschikbaar.

Bekijk de volledige A Nightmare in Rotterdam historie.

artiest informatie

Nightmare (evenement)

Nightmare (ook wel A Nightmare in Rotterdam) is een grootschalig hardcorefeest. Het festival vindt twee keer per jaar plaats en kent een outdoor en indoor editie. Freddy Krueger (hoofdpersonage uit de film ‘A Nightmare on Elm Street’) is een terugkerend element van het feest.

Nightmare heeft een belangrijke rol gespeeld binnen de hardcoregeschiedenis. Het was een van de eerste grotere feesten waar hardcore werd gedraaid. Op de feesten worden verschillende substijlen van de hardcoremuziek gedraaid. Bekende en minder bekende hardcore-dj’s uit binnen- en buitenland draaien er. De indoor editie biedt ruimte aan 15.000 bezoekers en de outdoor editie aan 20.000 bezoekers. Ahoy Rotterdam is de laatste jaren de locatie voor de indoor-editie. Na een aantal keren gewisseld te hebben van locatie vindt de outdoor-editie sinds 2009 plaats op het evenemententerrein aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn. Nightmare trekt veel bezoekers uit het buitenland.

Geschiedenis

De eerste editie 'A Nightmare At The Park' werd in 1992 gehouden in het Parkzicht, Rotterdam. DJ Rob en DJ Paul (beter bekend als DJ Paul Elstak en destijds werkzaam voor Mid Town Records) draaiden er de eerste hardcoreplaten in Nederland. De nieuwe muziekstijl sloeg gelijk aan en het werd de tegenhanger van mellow, een muziekstijl die vooral rond Amsterdam erg populair was destijds.

Vanwege het succes van de eerste editie kreeg het feest een vervolg, dit keer onder de naam ‘A Nightmare In Rotterdam’ in de Energiehal in Rotterdam. De edities in de Energiehal waren drukbezocht. De Energiehal kreeg als bijnaam ‘de gabbertempel’. Nightmare verkreeg in deze periode naamsbekendheid in binnen- en buitenland. Eind jaren 90 werd de Energiehal door toedoen van de gemeente gesloopt en Nightmare ging verder als ‘Nightmare On Tour’. Tussen 1995 en 2004 zijn er enkele edities georganiseerd in het buitenland die wisselend van succes waren.

Na bijna tien jaar afwezigheid in Nederland kwam Nightmare in 2004 terug met 'The Legend Returns’. Ahoy werd de nieuwe locatie voor Nightmare en UDC Events werd mede-organisator. Na deze editie werd vond Nightmare voortaan twee keer per jaar plaats in de vorm van een indoor- en een outdoor-evenement.

In 2005 werd er ook een outdoor editie georganiseerd, genaamd: ' A Nightmare Outdoor' die op 28 mei in Hoek van Holland op het strand plaatsvond. In 2006 vond dit festival voor de tweede keer plaats maar door problemen met de vergunningen in Hoek van Holland werd dit festival nu gehouden op 9 september op het Recreatieoord Binnenmaas in de Hoeksche Waard, vlak bij Rotterdam. Na afloop van deze editie waren er ook klachten. Deze klachten gingen voornamelijk over de 'brandende' kruizen die ter decoratie op het festival terrein stonden en over de geluidsoverlast.

Sinds 2015 vind Nightmare plaats in het Silverdome te Zoetermeer met als mede organisator RAAK! Events.

Dit betekende overigens niet dat dit ook meteen de laatste keer was op Binnenmaas. Op 15 september 2007 vond het festival voor de 2e keer plaats op recreatiegebied Binnenmaas. Dit was tevens de laatste keer, want door een resolutie van de gemeente Binnenmaas zullen er nooit meer nachtelijke evenementen worden gehouden op recreatiegebied Binnenmaas, de organisatie moest dus op zoek naar een andere locatie voor dit evenement. In 2009 had de organisatie een nieuwe locatie gevonden: 'Evenemententerrein Luttenberger' in Hellendoorn. Omdat er in 2008 geen Nightmare Outdoor was, hebben ze in mei 2009 extra groot uitgepakt.