Onder kostprijs


A Certain Ratio kaarten

Het laatste nieuws over A Certain Ratio kaarten

Abonneer u nu op onze informatiedienst en ontvang als eerste per SMS het laatste nieuws!

Aankomend

Er zijn op dit moment geen aankomende concerten en/of evenementen van A Certain Ratio beschikbaar.

artiest informatie

A Certain Ratio

A Certain Ratio is een dansbare postpunkband uit het begin van de jaren 80. Ze stonden onder contract bij Factory Records van Tony Wilson. Bekende nummers zijn The Choir en Shack Up, een cover van de funk-klassieker van Banbarra. In 1982 maakten ze als Sir Horatio de obscure 12-inch Abracadabra. Later werden veel bekende Punkfunk bands door hen ge´nspireerd. Voorbeelden zijn LCD Soundsystem, Quit Your Dayjob! en Max´mo Park.

Inhoud

   
  • 1Bandleden
  • 2Discografie
    • 2.1Albums
    • 2.2Ep's
    • 2.3Singles
    • 2.4Compilaties
    • 2.5Bekendste nummers

Bandleden

  • Simon Topping (zang/trompet)
  • Jeremy Kerr (bass)
  • Martin Moscrop (gitaar/trompet)
  • Peter Terrell (gitaar/electronics/loops)
  • Donald Johnson (drums)
  • Martha Tilson (zang, verliet de band in 1982)

Manager:

  • Tony Wilson (Factory Records)

Discografie

Albums

  • 1980 The Graveyard and The Ballroom
  • 1981 To Each...
  • 1982 Sextet
  • 1982 I'd Like to See You Again
  • 1986 Force
  • 1987 Live in America
  • 1989 Good Together
  • 1990 acr:mcr
  • 1992 Up in Downsville
  • 1997 Change the Station
  • 2004 The Graveyard and The Ballroom
  • 2005 Live in Groningen
  • 2005 I'd Like to See You Again
  • 2008 Mind Made Up

Ep's

  • 1980 Blown Away
  • 1981 Do the Du
  • 1981 The Double 12"

Singles

  • 1979 All Night Party / The Thin Boys
  • 1980 Shack Up
  • 1980 Flight
  • 1981 Waterline / Funaezekea
  • 1982 Guess Who?
  • 1982 Knife Slits Water / Tumba Rumba
  • 1983 I Need Someone Tonight / Don't You Worry 'bout a Thing
  • 1984 Life's a Scream
  • 1984 Life's a Scream
  • 1984 Brazilia
  • 1985 Wild Party
  • 1986 Micky Way the Candy Bar
  • 1987 Bootsy
  • 1989 Backs To The Wall
  • 1989 The Big E
  • 1990 Four For The Floor
  • 1990 Won't Stop Loving You
  • 1991 Loosen Up Your Mind/The Planet
  • 1991 27 Forever
  • 1992 Mello (M-People Mixes)
  • 1996 Soundstation Volume 1

Compilaties

  • 1986 The Old and The New
  • 1994 Looking for A Certain Ratio...
  • 1994 Sampler
  • 2002 Early

Bekendste nummers

  • Shack Up
  • The Choir
  • Wild Party
CategorieŰn: 
  • Britse rockband
  • Newwaveband